Jónás Próféta – 2020.10.01

Így szólt az ÚR igéje Jónáshoz  
Jónás 1, 1

Egy reggel, amikor Jónás próféta borotválkozott, Istennek Igéje szólt hozzá. Isten hallható hangon beszélt vele. (Ma jobban érezzük a szívünkben, mit akar mondani Isten, mit érez, mit akar, de csak nagyon-nagyon ritkán halljuk hatalmas hangját). Jónás! – szólította őt az ÚR, kelj fel, menj Ninivébe, a nagyvárosba, és fenyegesd annak bukását! Mert rossz hírnevük eljutott hozzám.
Jonás megijedt. Ninivébe? Ezekhez az emberi hentesekhez! Nem, ez veszélyes, és ilyen üzenettel! Nem, nem, nem, ezt nem akarom. De mit tegyek? – és így gondolkodott egy pillanatig, összeszedte személyes holmiját, és a kikötőbe szaladt. És valójában ott volt – ó, milyen „véletlen“ – egy hajó, amely a világ végére akart vitorlázni. Kifizette az utat, felszállt a fedélzetre és elégedett volt. Az ÚRTÓL távol és az ilyen veszélyes megbízásoktól.
Néha mi is el akarunk menekülni az ÚR elől. Talán tenni akarunk valamit, és azt gondoljuk, hogy neki nem tetszik. Így bekapcsoljuk a zenét, tévét nézünk, telefonálunk, csak ne fordítsuk a fülünket az ÚR felé, hogy esetleg kijayitson bennünket. Mindenkinek megvannak a maga trükkjei. Vagy szeretünk egy bűnt, és szeretnénk azt, még egy kicsit „élvezni“. Vagy vannak rossz gondolataink, rossz barátaink, rossz viselkedésünk … és nem akarunk korrekciót, legalábbis most nem.
Valójában véve, Istennek egyáltalán nem kell beszélnie velünk, mert mi pontosan tudjuk az Ő akaratát. És mégis elfordulunk …. Nem, ez nem mehet jól! Megláthatju ezt Jónásnál, és már mi talán, rendelkezhetünk is egyes tapasztalatainkkal az Isten elől való menekülés kimeneteléről …

ÚR Jézusom, itt vagyok! Bocsásson meg, elrejtettem magam Előled, bár TE mindent pontosan látsz és minden gondolatot pontosan tudsz, még a legsötétebb éjszakában is. URAM, visszatértem, és újra szeretnék haladni a TE Utadon. Kérlek, tisztíts meg, és tölts be engem újra a TE Szentlelkeddel!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: