Minden Lélek Dicsérje az URAT – 2020.09.30

Dicsérjétek az URat!
Dicsérjétek Istent szentélyében,
dicsérjétek a hatalmas égboltozaton!
Zsoltár 150, 1

Dicsérjétek hatalmas tetteiért,
dicsérjétek nagyságához méltóan!
Dicsérjétek kürtzengéssel,
dicsérjétek lanttal és hárfával!
Dicsérjétek dobbal, körtáncot járva,
dicsérjétek citerával és fuvolával!
Dicsérjétek csengő cintányérral,
dicsérjétek zengő cintányérral!
Minden lélek dicsérje az URat!
Dicsérjétek az URat!  

Isten dicsérete a teremtésben van. A madarak énekelnek, csiripelnek és élvezik az életet. A virágok virágoznak és illatoznak. A nap kényeztet minket, a szél hűsít, a víz felfrissít … egyszerűen csodálatos! Éjszaka a csillagok ragyognak értünk, és Isten dicsőségét, végtelenségét és erejét hirdetik.
Ez az Istent dicsérő törekvés bennünk is rejlik. Ha felé irányítjuk a gondolatainkat, az arcunk felderül. Amikor elkezdünk köszönetet mondani, könnyebbé válik a szívünk. Ha dicséretét énekelünk, Őfelmagasztal minket, és végül örömtáncot táncolunk nagy Istenünk előtt. Így tervezte Ő meg.
Kipróbálhatjuk! Engedd meg magadnak ezt a pozitív hangulatot, és tegyél meg egyeseket, amire csak gondolhatsz: köszönet, dicséret, ének, tánc ….. Észreveheted, egyre jobb lesz. És amint dicsérjük Istent, és énekünk Neki, felfelé hatolunk, Isten lehajol hozzánk és még közelebb vonz minket a Szívéhez. Ott jól érezzük magunkat és biztonságban vagyunk, tiszta öröm van.
Természetesen mindig előjöhet valami, például; természeti katasztrófák, szennyeződések, éhség és háború ….. mert sajnos egy elesett alkotás vagyunk. De Ő csodálatosan megtervezte, és újra csodálatos lesz, amint az ÚR visszatér.
Természetesen, ha tekintünk a  gondjainkra, azok aztán addig nőnek, amíg el nem fojtanak minket.
De dönthetünk úgy, hogy meghallgatjuk a szívünk hangját, és elkezdhetünk hálát mondani Neki, és dicséreteket énekelni. Aztán még egy és még egy dicséret és egy idő után valóban táncolunk. Csodálatos idők ezek! A dicséret felkelti a szívet, a hálaadás megrázza az ellenséget!

Igen, Uram, szeretnék Téged dicsérni és magasztalni, mert ez jót tesz a lelkemnek! Akkor Isten és az ember egyesül, dicséretben, zenében, művészetben és színekben …. URAM, TE egyszerűen csodálatos vagy!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: