Az Ő Jelenlétében – 2020.09.23

De én? Isten közelsége oly igen jó nékem.
Az Úr Istenben vetem reménységemet,
hogy hirdessem minden te cselekedetedet.
Zsoltár 73, 28

A Zsoltáros nézi az embereket és töpreng. Nem megy nekik túl jól, mert betartják Isten parancsolatait. És a gonoszok, a hangosok és másoknak csodálatosan halad. Kövérek és zsírosak, mondja.
Csak ünnepelni tudnak, hazudnak és csalnak, és mégis egyre gazdagabbak. Az emberek azért szurkolnak nekik, mert sikeresek. És ő? Neki csak száraz kenyere és vize van, annak ellenére, hogy ragaszkodik Istenhez.
Így töpreng és depresszióba esik: hiába volt az útja? Jól nevetnek az emberek rajta, a bután?
Aztán bejött Isten szentélyébe, csendben jött az ÚR arca elé. Ott megértette, hogy mennek a dolgok. Ott látta, ahogy a gazdagok és nemesek, a csalók és a nagyfiúk besétálnak a mélybe. Ma a nagy emberek, holnap a sírba süllyednek – hirtelen, figyelmeztetés nélkül. És akkor szembesülnek a valósággal, a Mindenható Bíróval, akit már nem lehet megvesztegetni. Ott látják az igazságot, a legfontosabbat, amely mellett könnyedén elhaladtak. Ott rájönnek, milyen tévedésbe estek, milyen csalásba hittek. A pénz nem minden! De Istennel minden megvan – minden, amire szükségünk van!
Ne nézz azokra, akiknek olyan csodálatosan megy itt az élete. Ne irigykegy rájuk. Láthatod te azt, hogy mi zajlik le éjjel az ő álmaikban? Tudod mitől és miként szenvednek? A gazdagság csak egy homlokzat, nem ismered a mögötte lévő nyomorúságot.
A Zsoltáros Istennel nyugszik. Mert ott látja, hogy mindennek értelme és célja van. Ott ismeri fel, hogyan tartja Isten az összes húrt a kezében, és semmi sem történik az Ő akarata nélkül. A szálak gubancából, amelyet látunk, gyönyörű minta keletkezik az Ő Kezében. Életünk így lesz sikeres: az Ő jelenlétében. Mennyei pihenés és öröm van ott. Megvan a kényelem, amire szükségünk van. Új bátorság, új remény, új szemlélet a dolgokról.
Csodálatos vele együtt élni és meghalni. Most már közel vagyunk hozzá, és később elválaszthatatlanok. Akkor elérjük vágyakozásunk Célját, a Célt, hogy ott minden fájdalom megszűnik.

Köszönöm ÚR Jézus Krisztus, Veled az életnek értelme és célja van. Igen, ez nem csak ünneplés és szórakozás, hanem komoly küzdelem is. De mindig Veled van, és ez jót tesz a lelkemnek. Egyedül Veled és Nálad talál a nyugtalan szívem nyugalmat.

Közbenjáró Imádság: Andrius állapota változatlan. Nem reagál; az Agyban a Cellák nagy része elhunyt. Az Anya imádkozik: Legyen meg mindenben az ÚR akarata. – Igen, csaki Ő tudja, mi a legjobb számunkra; – így kellene ennek mindenkor lennie. Az Ő vigasztalása legyen ez Anya élete felett is.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: