AZ ISTEN SZERETET – 2020.09.22

Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három;
ezek között pedig legnagyobb a szeretet.  
1. Korinthus 13, 13

A Szeretet minden mást magában foglal, beleértve a hitet és a reményt is. Csak a Szeretetben gyökerezik a remény és a hit. Szeretet nélkül minden gyorsan radikális, megfontolás nélküli erőszakossá válik. Ezt látjuk a politikában. A jó dolgok is a pusztulásba csúsznak, ha nincs Szeretet. Isten Szeretete nélkül minden csak egy semmi. Az Őnélküle való Szeretet továbbra is kellemes érzés marad, de amely végül elmúlik, mint egy szappanbuborék, amely hamarosan eltűnik. Bármilyen mélyre is hatna és elfoglalna minket, még akkor is a fele se olyan mély, mint Istennek Szeretete, mely az ÚR Jézus Krisztusban van.
Az 1 Korintus 13 jól leírja Isten mély, korlátlan, feltétel nélküli Szeretetét. Emberként nem tudunk lépést tartani, túlságosan korlátozottak és képtelenek vagyunk erre az igazi Szeretetre.
A Szeretet magában foglalja a hitet is. Mivel a szeretet arra kényszerít bennünket, hogy bízzunk önmagunkban és más emberekben. Ellenkező esetben soha nem lépnénk közbe és nem folytatnánk társadalmi tevékenységeket. A Szeretetben az aktív hit teszi meg a különbséget.
A Szeretet a reményt tartalmazza. Ha szeretünk valakit, például gyermekeinket, mindig reménykedünk irántuk, függetlenül attól, hogy milyen alacsonyan vannak, vagy milyen messze vannak Istentől. Ismerjük Istent és az Ő Szeretetét, és ezért megvan a remény a Gyermekeink iránt! Milyen jó, hogy Isten nem hagyja figyelmen kívül a Reményünket!
Az Isten Szeretet. Ő a minden személyesen, amit Szeretetnek hívunk. Ő az Atya, aki szereti Gyermekeit. Ő Atyja az apátlanoknak. Itt Ő kompenzál minden hiányt, és különösen közel akar lenni ezekhez a Gyerekekhez (még akkor is, ha már felnőttek), és pótolja azt, ami hiányzik belőlük ami a Szeretetet illeti. Ő az, aki igent mond nekünk: téged akartalak, te az ÉN gyermekem vagy, szeretlek, melletted állok, bármit is tettél!
Az Isten Szeretet. Sok embernek egyedül kell élnie, és magányos órákban egy társra vágynak. Isten ott is jelen van, és átveszi a Vőlegény vagy a Menyasszony szerepét. Vele már nincs magány, és Vele jól elsajátítható a partner iránti vágy. Néhány nő és férfi megerősítette nekem, hogy az ÚR Jézus közelebb áll hozzájuk, mint egy partner, és hogy minden igényt kielégít.
Az Isten Szeretet. Ez vonatkozik mindenkire, azokra is akik szerencsétlen házasságban élnek. Minden hiányt kompenzál és Békéjét a Szívekbe helyezi.
Annyi mindenről kellene beszámolni arról, hogy Isten Szeretete hogyan győz le mindent …… De itt erre nincs elég hely!

Köszönöm ÚR Jézus Krisztus, hogy TE vagy Istennek Szeretete. TE feláldoztad magad, és magadra vetted az én összes bűneimet; – egyedül, az irántam érzett Szeretetedből. TE vagy Isten Szeretetének bizonyítéka! Köszönöm ÚR Jézus Krisztus, hogy TE létezel!!

Még egy vers a témában: Isten szeretete kiárad a szívünkben a Szentlélek által. (Róma 5, 5)

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: