A VIHARBAN – 2020.09.17

Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. Ő pedig a hajó hátsó részében volt, és a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: „Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?” Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: „Hallgass el, némulj meg!” És elállt a vihar, és nagy csendesség lett. Akkor ezt mondta nekik: „Miért féltek ennyire? Miért nincs hitetek?” Nagy félelem fogta el őket, és így szóltak egymáshoz: „Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?”
Márk 4, 35-41

Az ÚR Jézus annyira biztonságban volt az Ő Atyja erős Kezében, hogy nyugodtan aludhatott ebben a hatalmas, erőszakos viharban. Tudta, hogy semmi nem történhet vele, semmi sem árthat neki. Mi viszont hagyjuk, hogy mindenféle dolog zavarjon bennünket. Ezer gondolat jár a fejünkben: Mi lenne, ha…. Talán…. És ezekkel a zavaró, félelmetes gondolatokkal elfelejtjük, hogy Ő tartja az összes szálakat, Mindenható Erős Kezében. Ő az, aki minket tart! Egy szó az Ő részéről és életünk vihara megnyugszik. És ha ma nem is mondja ki, ezt az egy szót, akkor is, ma is szilárdan tart bennünket a Kezében és különösen közel áll hozzánk. Azt akarja, hogy legyen hitünk és ne hagyjuk, hogy bárki, vagy bármi, megijesszen minket, Ő az ÚR Jézus Krisztus, Igen, Ő az ÚR!

Köszönöm, ÚR Jézusom, hogy TE, még az élet viharaiban is velem vagy, és erős Kezedet tartod felettem! Veled biztonságban vagyok, mint a tyúk szárnyai alatt lévő csibék. TE vagy az én hatalmas URAM, Aki szeret engem!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: