AZ ÚR MONDJA – 2020.09.16

AZ ÚR MONDJA
De ettől a naptól fogva áldást adok.  
Haggeus 2, 19

Az első Templom romokban hevert, és az emberek száműzve voltak. Most visszatértek a Hazájukba, de mindenki csak magáról és a maga házáról gondoskodott. De senki sem gondolt a romban lévő Templomra. Először is vigyázzon mindenki magára, ez volt a mottó, majd meglátjuk, van-e még elég erő egy Templomhoz is. De mivel Istennek nem tetszik, hogy ilyen módon bántalmazzák, a Zsidók pénztárcájuk lyukas volt. A pénz mindig kifogyott, a gabona nem termett, a bor rossz volt …. röviden: semmi sem működött igazán. És Haggeus Próféta elmagyarázta az embereknek a tényeket: Csak a saját Házadba vetsz mindent, amíg az ÉN Házam romokban van! Ezért visszatartottam az esőt, és behívtam az aszályt a földre. Menjetek a Hegyekre és hozzatok fát és kezdjetek el építkezni! – És a zsidók valóban elkezdték a munkát. Hagyták, hogy Haggai beszéljen a lelkiismeretükkel, és bevallották: Igen, mi csak magunkról gondoskodtunk, és az URAT elfeledtük. Most változtassunk ezen és építsük fel az ÚR Házát!
Isten akkor megígérte a segítségét és a jelenlétét. Segíteni akart az embereknek a templom megépítésében és minden ellenállás eltávolításában, majd arról is gondoskodott, hogy az emberek elegendő termést arassanak, és a pénztárcában ne legyenek lyukak. – ,,De ettől a naptól fogva áldást adok!“
És mit mond ez az Ígéret nekünk Újszövetségi Keresztényeknek? A mi Templomunk az ÚR Jézus Krisztus. Ő Romokban van. Kevés az élet, és az Egyházak elég gyengék. Ez önzőségünknek köszönhető. Inkább vigyázunk magunkra, pénzünket családunkra és hobbijainkra költjük, ezekre költjük az időt is, ahelyett, hogy Isten Házára gondolnánk. Isten nem passzív ,,vasárnapi ülőket“ akar a padokba, hanem olyan embereket, akik aktívan építik az Ő Gyülekezetét a Templomokban és azon kívül. Ezért is mi, Pénzt, Időt és Energiát áldozunk a mi URUNK Jézus Krisztusért, és Ő majd gondoskodik a mi szükségleteinkről; – Szerintem ez egy jó csere számunkra. Keressünk mi egy helyet Istenünknek Országában, ahol felhasználják ajándékainkat és tehetségünket, és ahol Őérte dolgozhatunk. Ő az érdemes minderre!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE vigyázol rám. Soha nem hagytál cserben, még akkor sem, ha a szükség néha elég nagy volt. URAM, Neked akarok élni, és a pénzem is a Tiéd legyen. Segíts engem abban, hogy nagylelkűen és gondtalanul éljek! Mert TE mindenkor velem vagy!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: