Dicsőség Krisztusnak – 15.09.2020

Áldott, aki az ÚR nevében jön!  
Zsoltár 118, 26

Igen, itt az ÚR Jézus Krisztusról van szó. Ő minden szükségest magával hozott számunkra a Mennyből, ami annyira hiányzott nekünk: megbocsátás, szeretet, elfogadás, irgalom, kedvesség, halál és betegség elleni győzelem, sötétség fölötti győzelem. Bárhová jött, az emberek ujjongtak, mentesek voltak a sötét erőktől, nem volt bűntudat és kudarc, minden tekintetben gyógyulás volt. Mindig nagy fesztivál volt, nagy örömünnep, amikor Jézus eljött. Amikor szamárháton belépett Jeruzsálembe, ezt a verset intézték Hozzá. (Máté 21, 9)
És amikor Jeruzsálem felett sírt, azt mondta, hogy Ő ez az Ember, akiről ez a Vers szól, ,,mert mondom nektek: nem láttok engem mostantól fogva mindaddig, amíg azt nem mondjátok: Áldott, aki az ÚR nevében jön!”  (Máté 23, 39)
Az ÚR Jézus Krisztus másodszor is eljön, de akkor, mint Király, Bíró és Uralkodó. Már nem mint az emberek szolgája. Amikor megjelenik a felhőkben, akkor az lesz kiáltva: Dicsőség Annak, Aki jön az ÚR Nevében! – Mert akkor megszűnik az erőszak, a börtönök kiürülnek, az éhség legyőzhető és az igazságtalanság megszűnik. Igen, ezért várjuk az URAT mert akkor majd új Ég és új Föld jön létre.
Jézus a mi Szívünkben van, Ő bennük él és Ő a mi Királyunk. Ezért is jön, a mi URUNK és Istenünk az ÚR Jézus Krisztus mivelünk, bárhová is mennénk; – Ő mindig velünk van. Tudatában vagyunk mi ennek? És mindenütt szükség van, Isten kedves szavára, gyógyulásra, megbocsátásra, új reményre és vigasztalásra. Ő ott van, ahol mi vagyunk. Legyünk mi mindenkor e tudatban.
Terjesztenünk kell a remény és a vigasztalás szavát, terjesztenünk kell a kedvességet, mint Ő a Jézus, a kegyelem ideje legyen ott, amennyei idő, – csak azért, mert mi jelen vagyunk. Nagy Kegyelem és Elhívás ez számunkra. Ezért is mi nem akarjuk, hogy méltatlanul teljesítsük küldetésünket: Mert az ÚR Jézushoz akarunk embereket téríteni és ez nem megy ha; szennyeződések vagy bűnös lelkiismeret áll fent, vagy alsóbbrendűségi komplexusok, túlzott büszkeség, keserűség és szemrehányások. Mindezek távol legyenek töllünk!

Minden Dicséret a Tied, URUNK Jézus, TE Aki az ÚR Nevében jössz! Légy a TE kedves jelenléteddel az én Szívemben, a családomban, a lakásomban, a munkában és a szabadidőmben! Tégy engem az öröm hírnökévé, mert TE bennem élsz és mindig velem vagy!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: