AZ ÉLETNEK KENYERE – 2020.09.11

A Szentírásban ez áll: Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.
Máté 4, 4

Az első részt gyakran megerősítik. Néhány száz évvel ezelőtt egy választópolgár Németországban végzett egy kísérletet. Megengedte az árvák gondozását, de az ápolónőknek nem volt szabad beszélni velük, semmilyen juttatást adni nekik vagy szeretetet mutatni. Minden gyermek, bár elég ennivalót kaptak, elég korán meghaltak.
A ,,Korona“ miatt sok idős ember nem volt meglátogatva, és a magány miatt sokan meghaltak. A fiatalok zavarba estek. Egoizmus terjedt el a Depresszióval egyetemben.
A pénz, a jólét és a kenyér nem tesz senkit boldoggá, noha az életre ezekre szükség van. Szívünk és lelkünk továbbra is éhen hal és szellemünk is holt marad. Magány, csalódottság, agresszió, függőségek…. hogy lehet egyedül kenyérrel harcolni ezek ellen? Ehhez más ételre van szükség.
Az ÚR Jézus Krisztus e Világba jött és magával hozta az Istennek Szeretetét. Ő az Isteni Irgalmasság és Könyörületesség volt, ott ahol közöny volt. Ő bocsánatot hozott és hatástalanná tehett a bűnt. Még a halált is meghódította, a betegségeket és a sötétséget is meggyőzte.
Az ÚR Jézus azt mondta, hogy az embernek Istenre van szüksége  hogy élhessen. Szüksége van arra a Szellemre, amelyet Isten ad, hogy élhessen. Ezért is meghalt a bűnért, amely elválaszt minket Istentől, behatolt a halottak birodalmába és meghódította a halált, és a sivatagban a sátán felett is győzött. És így, az Út szabaddá lett arra, hogy Isten megadhassa nekünk az Ő élő Szellemét, amely bennünk lakozhat. Ez a szellem lehetővé teszi számunkra, hogy közösségben legyünk Istennel, hogy meghalljuk az Ő hangját és Isten akarata szerint éljünk.
Jézus feláldozta magát, hogy mi élhessünk. Hogy a miénk lehessen mindaz, amit Isten tartogat számunkra. Isten Lelke megvalósítja bennünk: a Szeretetet, Örömöt, Békét, Türelmet, Irgalmat, Fegyelmet és sok más isteni tulajdonságot. Halála révén megnyílt előttünk az Élet Kapuja, megbékélhetünk Istennel.
Ezért mondja az ÚR Jézus: ÉN vagyok az Élet Kenyere. Aki ebből eszik, örökké élni fog; – azaz aki személyesen magáévá teszi az ÚR Jézus Krisztus áldozatát, Isten Gyermekévé és Isten országának Polgárává válik.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE mindezt megtetted értem,pedig én nem voltam egy jó ember! Köszönöm a hozzám való végtelen Szeretetet és türelmet! Kérlek URAM, adj nekem többet Isten Lelkéből, én mindent szeretnék, amit Isten tartogat számomra!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: