Harmónia és Egység – 2020.09.06

Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek!
Zsoltár 133,1

Egy Konferencián voltam, és teljes szívvel és erővel dicsértük Istent. Ez jó volt! A fal meginog, amikor száz ember dicséri az URAT!
És miközben imádkoztunk, észrevettük, hogy az ÚR mennyi bátorságot adott az imádsághoz, mennyi tekintély és hatalom volt az imákban! Igen, az egység és a harmónia igen nagyon fontos.
Aztán jött az ellenség, és egyikünk egész éjjel horkolt, és nem hagyta, hogy a többiek aludjanak. Ez az egyik reggel 6-ig aludt, a többiek pedig éppen elaludtak. Aztán vége lett a harmóniának. Harag uralkodott. És a közös ima reggel? Ezek csak szép szavak voltak, hatalom és tekintély nélkül.
Igen, egy ilyen apróság mindent felboríthat! Most már megértetted, miért van olyan kevés mérvadó ima az egyházakban és az istentiszteleteken, és miért történik oly kevés az imák után? Mert a harmónia nincs meg, vagy úgy teszel, mintha minden rendben lenne, de a szíved zúgolódik!
Az egyetlen, ami segít: állandóan megbocsátani, minden apró dolgokért is. – És természetesen kiútakat és megoldásokat kell keresni. Ha van kölcsönös megbecsülés, ez elég jól működik. Ekkor a harmónia újra gyorsan megvan, vagy egyáltalán nem múlik el!
Amikor az emberek megépítették a Bábel tornyát, Isten fontolóra vette ezt. Azt mondta, hogy mivel egy nyelvük van és együtt állnak, számukra már semmi sem lehetetlen. – A nép azonban Isten ellen lázadást keltett. És mi egységben állunk az ÚR mellett, hogy a földön minden lehetséges legyen számára. Szüksége van az egyhangú imánkra, hogy tudjon dolgozni! Nagyszerű dolgokat akar itt csinálni velünk. Vagy talán kicsiny apró dolgokkal állunk az útjába, vagy úgy gondoljuk, hogy segítségére vagyunk  Neki a mi úgynevezett ,,egységünkön“ keresztül?
Az egység azt jelenti, hogy harmónia van egymással, alázatosan meghajolunk egymás előtt, megbecsüljük a másikat, szeretjük jelenlétüket, kedvesek és türelmesek vagyunk egymással. Az egység azt is jelenti, hogy közös célunk van; Elnézzük a hibákat, nem vesszük annyira komolyan a saját vágyainkat és érzékenységeinket és továbbá is elfogadjuk egymást. Nem vagyunk a mások lábtörlője, hanem önként szolgálunk egymásnak.
Az ÚR Jézus iránti egységünk jele mások számára az, hogy mi a helyes Hitben vagyunk, amivel bizonyítjuk, hogy Jézus az ÚR. Mert másképpen, veszekedés, irigység, féltékenység, küzdelem, cselszövés és rossz híresztelések vannak. Adjunk dicsőséget az ÚRNAK, és áldozzunk fel mindent Érte, hogy ne zavarjuk meg a Testvérekkel való Harmóniát! Ő szeretne egységet teremteni egymás között ebben a harmóniában, egy fontos összetartást az Ima Csoportokban!

URAM, bocsáss meg, amiért annyi fenntartásom volt a Testvéreimmel  szemben! Megbocsátani akarok – Kérlek Jó Uram segíts, hogy szeressem őket. Mutasd meg, hogyan látod TE őket, és taníts meg, látni a TE Szemeddel!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: