Világosság a Sötétben – 2020.08.31

A világosság a sötétségben fénylik,
de a sötétség nem fogadta be.
János 1, 5

Az Ige volt az igazi világosság,
amely megvilágosít minden embert:
ő jött el a világba.
A világban volt, és a világ általa lett,
de a világ nem ismerte meg őt:
saját világába jött, és az övéi nem fogadták be őt.“
(9-11 Versek)

Így történt az ÚR Jézussal. Alkotásába jött, hogy megváltsa az embereket. De azok, nem ismerték fel ŐT. Megtagadták. Jött a fény,de az emberek a sötétben maradtak.
Azt hiszem, a sötétségnek ma is sok-sok ereje van. Nem különbözik a mai a korábbi Évszázadoktól. Annak ellenére, hogy annyira megvilágosodtak, bár a tudomány megmagyarázhat mindent, ami lehetséges, bár van fényünk és áramunk, orvosok, pszichológusok és kórházak ….. a sötétség ugyanaz, mint az ÚR Jézus idején, talán még rosszabb.
Olyan sok reménytelenség, oly sok tört álom, sok csalódás, magány, félelem … Még mindig van oly sok betegség, halálos betegség és halál. A magány az idősek otthonában, a kilátástalanság a rákos osztályokban, a gyermekek éhsége …..
És mégis ott van a fény, amely mindenki számára megjelenik: Jézus. Ő a Remény. De hogyan higgyenek Őbenne, ha nem ismerik? Ki hirdeti az életet az ÚR Jézus Krisztusban? Ő, Jézus, mindenkit meg akar menteni azáltal, hogy megszabadítja őket minden bűntudattól és kudarctól, a halál legyőzésével, minden félelem legyőzésével, minden magány megszüntetésével, minden csalódás megvigasztalásával és új élet megteremtésével.
De az emberek nem akarják. Imádják a „kedvenc bűnüket“, és nem akarják elengedni. Ők akarnak a maguk Ura lenni és meghatározni mindent maguknak és Istennek nincs megengedve hogy bármit is szóljon; – bár a Föld az Ő tulajdonát képezi, és valójában neki kellene engedelmeskednünk.
Ez az uralom iránti vágy és az egoizmus megakadályoz bennünket abban, hogy alávessük magunkat Istennek. De sajnos ez, eltávolít bennünket az Élettől. Hogyan is lenne Istennek Áldása felettünk ha nem ismerjük el ŐT mint URUNKAT és Istenünket?
De még mindig van remény: az ÚR Jézus a fény, amely a sötétségben ragyog. Hívd ŐT, kiálts Hozzá: “ ÚR Jézus!“ – és Ő jönni fog. Ő kiűzi a sötétséget!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE vagy az ÚR a sötétség felett, mert a fény mindig erősebb, mint a sötétség. TE Bennem élsz, és árasztod a TE Világosságodat bennem és általam. Köszönöm!

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Hinterlasse einen Kommentar