Egy Új Ember – 2020.08.27

Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.
Efézus 4, 24

Ha mi más embereket figyelünk meg, gyorsan észrevesszük a hibáikat. Látjuk, milyen tökéletlenek. És gyakran rossz tulajdonságaikat is észleljük mint például: hazugság, csalás, lopás, öndicsőítés, függőségek és mások. Természetesen tudjuk, hogy mi sem vagyunk tökéletesek magunkban, de sok mentségünk van a rosszindulatú és tökéletlen jellegünkhöz, de ritkán valljuk ezt be.
De mihelyt felismertük, hogy messze vagyunk Isten Képmásától, amelyre Ő teremtett minket, megváltoztathatunk valamit; – az ő segítségével.
Számos befolyás gyakorol bennünket: az Ország, amelyben élünk, a szülők, az ősök, az iskola, óvoda, tanár, képzés, szomszédok, barátok, kollégák … mindannyian nyomot hagynak bennünk, negatív és pozitívokat. Hogyan kezeljem mindezt? Hogy mi válik az életemből, ez kizárólag az én felelősségem! A Biblia szövegéből fent láthatjuk, hogy nekünk kell elávolítanunk a régi embert, és  fel kellene öltsük az Újat. Isten nem csinálja ezt értünk.
A bűntől való elfordulás ennek az alapköve. Második lépés a bűneimből való megtérés és annak megbocsátása. Amikor megbocsátom a bűntudatot, megszabadulok és nem maradok csapdában a keserűségben és az önsajnálatban. Az új élet alapja az, hogy engedelmeskedünk Istennek, és hagyjuk, hogy a Szívben Ő legyen a Király. Ha hagyjuk, hogy alakítson bennünket, akkor Szent Szelleme bennünk működik, azokban amit mi nem tudunk megteremteni: szeretet, irgalom, melegség, megelégedés és hála, pozitív gondolkodás, türelem, barátság és még sok más. Nézd meg az ÚR Jézus karakterét, mennyire pozitív volt, milyen népszerű volt! Hogy az emberek szaladtak utána, hogyan érezték magukat és hogy bíztak Benne. Az ÚR Jézus, Isten képmása volt. Nekünk is azzá kell kell válnunk. Az ókori Keresztények, mint például Corrie ten Boom, megmutatták, hogy ez lehetséges. Én is azt szeretném, hogy teljes mértékben odaadnám magam ennek a csodálatos ÚRNAK, hogy Ő bennem és rajtam keresztül dolgozzon. Mindent meg akarok tenni, hogy ebben ne akadályozzam Őt, például bocsássak meg „ellenségeimnek“, áldjam meg őket. Akkor kissé közelebb kerülhetek a célomhoz: Isten Képmásának lennil, ezekben az őrült időkben.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy Veled lehetséges Istenhez hasonlóvá válni. TE munkáld ezt énbennem! És ahol én akadályozom ezt, mutasd meg nekem! Szeretnék teljes egészében Hozzád tartozni és engedelmeskedni, hogy az életemnek értelme legyen. Köszönöm, hogy szeretsz!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: