Ha az ÚR nem építi – 2020.08.21

Ha az ÚR nem építi a házat,
hiába fáradoznak az építők.
Ha az ÚR nem őrzi a várost,
hiába vigyáznak rá az őrök.
Hiába keltek korán, és feküsztök későn:
fáradsággal szerzett kenyeret esztek.
De akit az ÚR szeret, annak álmában is ad eleget.
Ps. 127

Az Úrnak rögzített rendje van az életünkre. A munka és a pihenés számára állandó helyet kell biztosítani benne. Annak érdekében, hogy az aggodalom ne vezessen minket nyugtalan élethez, Isten bölcsességet akar adni és megáldja a kezünk munkáját. Célokat akar számunkra a munkánkhoz; De nem szabad üldözni az elérhetetlen álmokat. Azt akarja, hogy hálásak és boldogok legyünk; elégedettek azzal, amit Ő ad nekünk. Ő azt akarja, hogy magával hordozza a napi terheinkat, és vigyázzon és segítsen sok olyan dologban, amelyben nem tudunk tovább haladni.
A Biblia gyakran említi azt, hogy az ÚR Jézus már reggel korán, a csendbe húzódott. Szüksége volt erre az Atyával való folytatott beszélgetésre, a lényeg összpontosítására, mielőtt a stressz megkezdődne. A Biblia gyakran beszél a biztonságos pihenésről és alvásról. Este hagyjuk, hogy a munka munka legyen muka és pihenjen, és hálásan nézzünk vissza a napra. És Vasárnap pihenni kellene Őbenne. Ha betartjuk ezt az isteni rendet, akkor hosszú ideig élvezhetjük a Keresztény életet, anélkül, hogy kimerültek legyünk.
Ő, Bölcsességet akar adni nekünk, hogy csak azt a munkát végezzük, amelyet Ő szabott ki számunkra. Nem akarja azt, hogy az öngyilkossági stressz fennálljon számunkra, mind azok előtt, akik harácsolni akarnak.
Az Ő Célja velünk az, hogy szorgalmas, hűséges emberek, munkások legyünk, akik Őbenne pihennek, ezért is azok nem zavarhatók. Emberek, akik bíznak Őbenne, hogy Ő megáldja a munkájukat. Emberek, akik vele járnak a nap folyamán. Olyan emberek, akik önmagukban (vagy még jobban: Őbenne) boldogok, hálásak, barátságosak és erősek.
Ő az, aki sikeressé teszi a Munkát!

Köszönöm Mennyei Atyám az ÚR Jézus Krisztusban, hogy ma velem vagy! Erőt adsz nekem a feladatok elvégzéséhez, és segítsz abban, ahol nem tudok tovább haladni. Kérlek URAM, adj nekem megfelelő perspektívát a munkámhoz, és ami gyakran előjön, hogy gyakorta eltévelyedek a sok-sok apró dolgokban. De Bízom Benned, hogy TE vigyázol az én életemre és a családoméra – nem akarok mindezekért aggódni. Kérlek, hogy ma is biztonságban érezhessem magam, én Segítőm és Megmentőm!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: