A Hit Bizonyossága – 2020.08.17

Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk.  
Róma 8, 16

Elképesztő, hogy hány régóta keresztény nem tudja, hogy valóban megvan-e menteve. Továbbá, hogy megvannak-e bocsátva az Ő bűneik, mennek-e majd a Mennybe a haláluk után, vajon Isten szereti-e őket …… mindezt megkérdőjelezik. Nincsen Biztonságuk.
A Biblia és maga Isten szerint ez nem jó! Isten ismeri a problémát és megoldást hozott rá. Mennyire jó nekünk! Akkor a hitünk már nem a fejbe vetett hit, hanem a szívbe csúszik. Akkor biztosak vagyunk a mi dolgainkban,akkor a félelem megszűnik, a reménytelenség eltűnik, a szomorúság és a magány elmúlik.
Isten szelleme azt akarja hogy uralkodhasson bennünk. Azt akarja, hogy a régi elpusztuljon, meghaljon, ideértve a régi énünket is, annak vágyaival együtt. Akkor Ő, nagyobb teret vehet a mi testünkben és a szívünkben.Magával hozza azt a szolid szilárd bizonyosságot arról, hogy Isten Gyermekei vagyunk, hogy megváltottak vagyunk és hogy bűneink valóban megbocsátattak. Ő, a Szentlélek egyedül képes ezt megtenni. Mi nem tudjuk meggyőzni magunkat, vagy bele éltessük magunkat ebbe a hitbe, ezt ténylegesen nem tehetjük meg. Nem, Ő kell nekünk minden reggel, újra és újra elmondania.
Csodálatos, amikor Ő birtokba vesz bennünket. Akkor megjelenik teljességben Isten szeretete és öröme. Akkor nincs több magány, akkor az ének és a tánc megfelelő. Olvassuk csak el a Bibliából, az ébredések jelentéseit! Bárhol is megjelenik Istennek jelenléte, ott van öröm, felszabadulás, a szív, a lélek, a szellem és a test gyógyítása, ott egyeztetés, egység a szellemben, dicséret és éneklés van.
Ekkor majd megkérjük a Szent Szellemet, hogy vegyen birtokába bennünket, hogy valósággal meg tudjon valósulni bennünk:

URAM, én azért jöttem Hozzád, mert nem tudom biztosan, hogy szeretsz-e engem, hogy valóban megvannak-e bocsátva a bűneim és hogy később majd a Mennybe megyek-e. Kérlek, tölts be engem a TE szellemmeddel, amely bizonyosságot nyújt nekem, amint ezt a Biblia is mondja. Átadom Neked a szívemet és a teljes életemet, és azt akarom, hogy teljes mértékben birtokoljad azt. A régi énemnek meg kell halnia, és mindennek újjá kell válnia. URAM, kérlek Téged: Jöjj és tölts be engem!!

PS: Isten úgy gondolja, hogy a magány véget ér, amikor Ő birtokol bennünket. A Szentlélek bennünk van, barátunk, segítőnk és vigasztalónk. Ő meghódítja a magányt, soha többé nem leszel egyedül.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: