Öt lépés az alázatban – 2020.08.08

Mert az Isten a gőgösöknek ellenáll,
az alázatosaknak pedig kegyelmet ad.
1. Péter 5, 5

A hit életben sok olyan dolog van, amelyet a büszke soha nem tapasztalhat meg. Csak az alázatos tapasztalhatja meg az áldásokat, amelyek ezekben a dolgokban vannak.
Például keresztség, vallomások, lelkészi gondozás, szentség és böjt. Mindegyik szimbolikus cselekedet, amelyben Isten sok áldást ad, és amely a büszkének nem tetszik. Ösztönösen ellenzi a Keresztséget és mindenfélével okolja, hogy ez miért nem szükséges. Isten áldása viszont azokon nyugszik, akik engedelmeskednek és megkeresztelkednek, akárcsak Jézus megkeresztelkedett. Mi értelme van a vízbe merülni? Megmagyarázatlan, de láthatni lehet az Áldást. Csak úgy, amint a Szíriai Naamán, aki leprával járult Illés elé és háromszor kellett bemerülnie a piszkos Jordánba. Büszke volt ő is, mert valami oly egyszerűnek tekintette a gyógyulást e nehéz betegséghez. Damaszkuszban sokkal jobban tudott volna megmosakodni a tiszta Folyókban. De minekutána engedelmes volt és háromszor bemerült a Jordánban, meggyógyult. Isten munkája ezekben a szimbolikus cselekedetekben hozza a gyógyulást, nem az ömaga cselekedetek által.
A büszke ember nem csinál semmi rosszat. Ezért nincs ismerete a bűnről, vagy csak nagyon felületes. Egy szerény ember láthatja és bevallhatja bűneit, hibáit, bűncselekményeit és kudarcait. Kérhet bocsánatot, és megkapja; – és akkor jön az öröm! A lelkiismeret terhe eltűnt és az ember újra szabad! Milyen jó ez !! Amikor először vallottam be a bűneimet, egy nagyon józan lista volt az én bűneimről. És a Bibliaóra vezetője  által, Isten megbocsátásának ígéretét szintén nagyon józanul, de tele hittel vettem át. És utána legalább 30 kilogrammmal könnyebb voltam, és napokig tudtam volna énekelni és táncolni.
Mindig nagy áldás volt, amikor problémáim voltak, és ezt közösen egy szerény megbízható Testvérrel megbeszéltünk, és együtt imádkozhattunk ezért. És Isten elkezdte a cselekvést.
Nagy áldás van például az Úrvacsora ezen egyszerű alkalmazásában is. Amikor hittel járulunk oda, megjelenik a Feltámadott Krisztus. És mi is állhatna Ellene? Számunkra mindez, a Lélek és a Test gyógyulásának forrása.

Köszönöm ÚR Jézus Krisztus, ezeket a kis gyakorlatokat, amelyek nagyon-nagyon segítők. Köszönöm, hogy TE mindig segítettél és megáldottál engem. Igen, URAM, közelebb akarok lenni Hozzád, hogy jobban megragadjalak, jobban érezzem a TE közelségedet és hogy mind jobban lehessek Hozzád hasonló.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: