Egy kellemes Áldozat – 2020.08.07

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek  
Róma 12, 1

Az ÚR Jézus Krisztus felajánlotta teljesen Önmagát, amely tetszett Istennek. Bűntudatot, kudarcot és bűnt kellett viselnie az emberek helyett. Az emberiség történetének legnagyobb cseréje a Kereszten történt: a mi bűntudatunk az Ő Igazságossága ellen. Bővebben ez írva van, az Ézsaiás 53-ban!
De Isten kisebb áldozatokat nem akar. Pénzünk 10% -a nem elég Neki, napi 1 óra ima nem elég Neki, még 2 óra Biblia olvasása sem, jótékonyság, adományok és Isten dolgai rendezésének ideje sem. Túl kevés neki. Meg akarjuk nyugtatni a lelkiismeretünket, és azt gondoljuk, hogy jók vagyunk. De Isten másképp gondolja: nem elég. Egész, bõrrel és hajjal akar minket. Nem 10% vagy 20, még 99% sem is elég Neki. Mindenedet akarja, az egész énedet, az egész életedet!
És pontosan ezt nem akarjuk mi. A bűneinket, tízedünket is odaadjuk Neki, és szükség esetén térden is zarándokolhatok, órákig imádkozhatok, Áhítatokat olvashatok, tanulmányozhatom az egyházatyák odaadásait, mindent elhiggyek, erőfeszítéseket tegyek, igen sok mindent teszek meg Érte. De ……. Saját döntéseket én akarok hozni. Vigyázni akarok magamra, szükségem van a pihenésre, a pénzemre, a karrieremre …. Nem, nem akarok mindent odaadni Istennek, ami drága nekem, főleg nem a saját akaratomat.
Igen, ez a harc van bennünk. Ő mindent akar, és Ő mindent ad. De mi csak azt adjuk, amit meg takarítottunk, de nem akarjuk odaadni magunkat. Éppen ezért az életünk annyira gyenge, közösségeink olyan halottak, országunk oly „pogány“.
Az Apostolokkal ez másképpen volt. Pálnak megvolt az oka, hogy miért írja ezt a Verset! Maga azonban teljes mértékben az ÚRHOZ tartozott, miután a Damaszkuszi úton az ÚR jelent meg neki és teljesen összetörte őt.
Végül is az életed Istené; – amikor véget ér. Miért is nem egy kicsit korábban, hogy az életnek értelme legyen? Tehát Isten azt akarja, hogy működhessen rajtunk keresztül? Annak érdekében, hogy minden dicsőséget, erőt és teljességet bennünk megtehessen? Miért is várod inkább a halált? Semmit nem vihetsz magaddal még csak az emlékeket sem.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE teljesen odaadtad Magad. Azért jöttél, hogy engem teljesen meg szabadíts és felszabadíts, nem csak egy keveset. Ezért is nagyon szeretnék H Hozzád tartozni, odaadni mindent és nem csak egy kicsit. Ó, milyen nehéz halálra adni azt a jól táplált énemet! URAM, segíts!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: