Egy meggyógyult Ember – 2020.08.05

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.
Galácia 5, 22

Ez a pozitív lista nem teljes, számos jó tulajdonságot adhatunk még hozzá. Az a személy, aki ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik, minden bizonnyal boldog ember, és mások is nagyra értékelik. Ki nem akar ilyennek lenni? Minden igyekezeteink, a fentiek szerint kellene legyenek.
Ellenkezőleg van egy negatív lista itt, Galátus 5, 19f: „A test cselekedetei azonban nyilvánvalók, mégpedig ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás, bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás; irigység, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók“. Ez a lista szintén nem teljes, még ki lehet egészíteni.
Hol állunk? Pozitív vagy negatív oldalon?
Nagyon gyorsan észrevesszük, hogy a pozitív tulajdonságokat akarjuk, de gyakran valami hirtelen szikrázik köztünk, túlreagálunk egyes apróságokra és a régi gyűlölet újra felbukkan, és megindul a keserűség és a kellemetlen állapot ismét előjön, és a nyelv ismét gyorsan működik, és és … Miért is nem lehetünk jók? Szeretnénk, és igyekszünk is erre! Mindig a másik a hibás?
Gyakran a gyermekkori sérülések késztetnek ennyire hevesen és hirtelen reagálni. Ezek a sérülések nem gyógyultak meg és nincsenek elfeledve. Az új sérülések félelme mélyen bennünk van, és ezért reagálunk hevesen. Ezeket a sérüléseket nyilvánosságra kell hozni, hogy meggyógyulhassanak és hogy sértetlen személyiséggé válhassunk. Ez kemény munka, gyakran könnyekkel jár! Meg kell tanulnunk megbocsátani és bocsánatot kérni a kemény reakcióinkért! Először fel kell ismernünk a sérüléseket, és nem szabad vaknak maradnunk. Akkor az ÚR Jézus Krisztus meg tudja gyógyítani őket. Mindennek pedig az Alapelve: először a megbocsátás, majd a gyógyulás. De ha elrejtjük a bűnt, és nem akarjuk bűnként elismerni erőszakos reakcióinkat, akkor olyanok maradunk, amint vagyunk; – az ÚR Jézus nem tud meggyógyítani minket.
E Reakcióknak más okai is vannak, de vannak más Áhítatok is. Azonban ma, érvényes a következő: Ellenőrizd meg magad, hogy erőszakosan reagálsz-e, túlzottan, és vannak-e sérülések. Bocsáss meg a tettesnek! Kérj bocsánatot a rossz védelmi reakcióért! És ezután kérd meg az ÚR Jézust, hogy gyógyítsa meg a Szívedet.
Tehát így, egy kicsit inkább az ép személyiségekhez tartozol, Isten képmásává válsz itt, ebben a sötét világban.

Köszönöm ÚR Jézusom, TE csak a jó gondolatokkal vagy irántam, és a jó célokkal! Segíts nekem sértetlen személyiséggé válni! Még ha fáj is, akkor is akarok! Segíts nekem emlékezni, megbocsátani és gyógyítani! Köszönöm, hogy TE engem annyira Szeretsz!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: