Az Atya – 2020.08.04

Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: „Abbá, Atya!” Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk.
Róma 8, 15f

Az én Apám Tengerész volt. Gyerekkorom nagy részében utazott és ritkán volt otthon. De hát, vigyáznia kellett a családra! De ez nem volt valami jó számunkra, gyermekek számára. Tudtam, hogy az Apám, de nem volt vele semmilyen szoros kapcsolatom; valójában, valahogy homályosan féltem is tőle.
Így éreznek sok emberek az Istennel való kapcsolatukban: Tudják, hogy Ő a teremtő, még azt is tudják, hogy Isten szereti őket, ám ezekben a bizonytalan félelmekben vannak még Isten iránt, és állandóan félnek Isten büntetéséitől.
De ugyanúgy, amint Apám vágyott meleg kapcsolatokra az ő Gyermekeivel, aképpen Isten szíve is, vágyakozik irántunk! Ő szeretne Atyánk lenni, nemcsak úgy, hogy hivatalosan a „Mennyei Atyának” szólítsák. Isten tudja, hogy valahogy mi ezt nem tehetjük meg, és ezért küldi el nekünk az Ő Szent Szellemét, ami világossá teszi a szívünkben, hogy valóban Isten Gyermekei vagyunk.
A Gyermekek gondtalanok, mert Apjuk mindenre gondoskodik. A Gyerekek boldogok és élénkek; mert az Apukával biztonságban érzik magukat. A Gyerekek telve vannak reménységgel és cselekvési szomjúsággal, mert apjuk bátorságot, önértékelést és magabiztosságot biztosít nekik. (Az Apámmal való kapcsolatom utólag megváltozott, és melegen szerettük egymást. Ő most már a Mennyben van, és ha majd én találkozom ott vele, az meleg örömteljes találkozás lesz!)

Igen, Édes Atyám, én szeretlek és TE is szeretsz engem! Várom türelmetlenül azt a Napot, amikor veled együtt lehetek; Boldogan és Biztosan járhatok mert a TE kezedben vagyok. Ó, mily jó, hogy nem kell félnem Tőled, milyen megkönnyebbülés ez számomra!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: