A Tékozló Fiú – 2020.08.01

Ő azonban ezt mondta az apjának: Látod, hány esztendeje szolgálok neked, soha nem szegtem meg parancsodat …..
Lukács 15, 29  

Ez az igazán tékozló, elveszett Fiú. A másik meglátogatta az egész világot, elvesztette gazdagságát és egészségét, és a disznóknál kötött ki, de visszatért. Megtalálta a hazafelé vezető utat. Az apa boldog volt, és ismét befogadta, mert látta, hogy a visszatérése valódi.
De az idősebb sokkal nagyobb probléma volt, mert fizikailag nem volt távol, hanem teljesen elfordult és elszigetelten élt. Úgy vélte, mintha minden az ő munkájától függne. De fogalma sem volt arról, hogy milyen is tulajdonképpen az Apa. Azt gondolta, hogy a munka és az ő teljesítményei minden. De nem, mert a Szeretet, a közösség és az öröm számít. Hogyan élhetsz együtt gyermekkorától kezdve az Apáddal, anélkül, hogy ismernéd őt? Nem, ezt én igazán nem értem.
Amikor egyes Gyülekezeti szolgákra nézek, lassan megértem: ők ezek a büszke munkások, akik mindent megtesznek az ÚRÉRT, ahol a teljesítmény számít, imádkoznak, ahol nem feltétlenül boldogok, hanem büszkék az ő szentségükre és az ismeretek szintjére. Ezek, a hamis Istent szolgálják, Isten számukra, az és olyan, amint ezt ők képzelik el. Milyen jó, hogy Isten egészen más!
Azok a farizeusok, akik szinte a kívülről ismerik a Bibliát, de halvány fogalmuk se nincsen Istenről, akiknek nincsenek semmi közösségük Istennel, ezek az elveszett Fiak. Mindennek nekik kellene tartoznia, minden spirituális tekintélynek, minden gazdaságnak. De ők csak szolgálnak és dolgoznak azért, hogy dicséretet és elismerést kapjanak az emberektől, és ebből élnek. Az Istennel való kapcsolat csak egy hamis tisztelgés, mivel a pogányok isteneiknek szolgálnak. A Mennyei Atyával nincsen élő kapcsolatuk.
A kegyelemről és Isten irgalmáról is beszélnek, de ők még soha nem éltek ezzel. Igazi elveszett Fiak s Lányok.
A legtöbb farizeus elutasította az ÚR Jézust és örültek a keresztre való feszítésének. De Pál felismerte Jézust és odaadta magát Neki. Ő egy volt az uralkodók közül, és mégis megtért az ÚR Jézushoz, az egyetlen Úthoz amely Istenhez vezet. Feladott minden hamis könyörületet és büszkeséget, és ezért mindent megtalált, amire szüksége volt, az ÚR Jézusban. Minden elveszettnek van még remény, bármennyire is ez talán már a lehetetlent is mutatná!
Ezért ha olyan ,,jámbor“ emberekre találsz, ne sokat társalogj vele, és ne hallgasd meg az ő Biblia értelmezéseit. Jobb imádkozni ezekért a szegényekért. Mert nekik is, mint Pálnak, van még remény abban, hogy megtalálják az élő URAT. Ha esetleg te is ezekhez tartoznál még, térj meg az élő ÚRHOZ. Hagyd abba a munkát, és a kegyes módon való cselekvéseket és teljes Szívből keressdŐT, és így bizonnyára meg is találod. Ne add fel, amíg nem találsz rá Arra, Aki betölti az egész Szívedet az Ő dicsőséges jelenlétével!!

Köszönöm Uram Jézus, hogy megtaláltalak! Nem érdemeltem meg, mert nem is kerestelek Téged. De TE Magadhoz vonzottál. Köszönöm, ezt a meg nem érdemelt kegyelmet!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: