A Disznóknál – 2020.07.31

Néhány nap múlva a fiatalabb fiú összeszedett mindent, elköltözött egy távoli vidékre.
Lukács 15, 13

Volt egy keresztény, aki túl unatkozott az Istentiszteleteken. Unalmas prédikációk Vasárnap, és a Bibliaóra, aztán elaludt. Csak imádkozni, a Bibliát olvasni, énekelni, és jó, boldog benyomást kelteni. Soha ne ünnepelj a barátokkal, sem lányokkal, semmit sem. Nem, ez nem élet! – És elment egy távoli, ismeretlen országba. Először azt tette, hogy Mennyei Atyáját kifizeti, a nagy áldást és minden jót, ami egy keresztényt alkot, majd semmit.
Ó, milyen izgalmas volt minden a világban! Színes Neonjelek, barátiesemények késő este! Izgalmas filmek, amelyek nem rejtenek elsemmit, sport, zene, lányok, alkohol és így tovább! Azt hitte, hogy az élet csak most kezdődik.
De egy idő múlva a szifilisz elérte őt is, a máj kellemetlen lett, fájt a feje, és egyetlen Barát sem volt, aki vigasztalta volna vagy segítsen neki. Magányosan és egyedül ült és kenyérért koldult.Valaki meglátta és elküldte a disznóólakhoz hogy a trágyát takarítsa és egyéb munkákhoz, amelyeket senki más nem akart tenni. Ott elérte őt az, hogy megbánta tetteit. Ó, milyen jó volt az otthoni étel, milyen jó volt a családdal lenni! – és haza vágyakozott. Néhány nap múlva elkészítette a tervét és elindult haza felé. De nem tudta, ha valaha az Apa visszafogadja e, miután ilyen hűtlenül viselkedett? Levelet írt, aggodalmát fejezte ki, és arra kérte az Apját, hogy ha hazatérhet, egy nagy fehér lepedőt aggasszon egy Almafára. Távolról ő azt majd meglátja, és az lenne a jel, hogy hazatérhet. Amikor ő még néhány kilométerre volt otthonától, meglátta a ház körül a fákat, telve voltak mind fehér lepedőkkel, és az Apa ott állt és várt rá. Aztán az apa messziről felismerte őt, és elébeszaladt, átölelte, majd bevitte a házba, lezuhanyozta, mert elég rossz szaga volt, elégette a rongyos szennyes ruháit és újba öltöztette, majd jött a Borbély, a haj és a borotválkozás és közben egy malac sült a rácson. Milyen szép ünneplés, milyen örömteli ünnepély, milyen boldogság, hogy újra otthon lehetett!
Igen, te Gyermek, a Mennyei Atya vár rád. Időről időre sokan „felfedező utazásra” indulnak a világba, és bűnökkel telve térnek vissza. Az Atya vár rád. A Karjaiba fog téged, nem tart fenn külömbséget, Ő megtisztít téged, és ismét fehér, tiszta és szent leszel. Te az Ő Gyermeke vagy, még akkor is, ha még mindig a disznóknál van a helyed. Térj vissza, Ő vár rád!!

Köszönöm Neked Mennyei Atyám, hogy TE nem utasítsz el senkit, nem számít, mennyire rossz volt vagy még mindig az az élete. TE Új életet teremtesz, a régi eltűnik. Milyen jó is Téged ismerni és Nálad biztonságban lenni!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: