Áldás az Egészségért – 2020.07.25 

Áldjad, lelkem, az URat,
és ne feledd el, mennyi jót tett veled!
Ő megbocsátja minden bűnödet,
meggyógyítja minden betegségedet,
megváltja életedet a sírtól,
szeretettel és irgalommal koronáz meg.
Betölti javaival életedet,
megújul ifjúságod, mint a sasé.
Zsoltár 103, 2-5

Ma ismét az áldásról vagy az átokról szólunk. Mindannyian ismerjük a betegségeket, szenvedéseket, gyengeségeket, baleseteket és ahalált. Ezek nem Istentől származnak. Ő a teremtésben valami másra gondolt, és majd a Mennyországban lesz az meg, amit Isten tervezett.
A teremtés bűnbe esett, és ellett adva Isten ellenségének. Ez pedig sok gyomot ültetett a búza közzé; betegségeket küldött, halált okozott, és egyszerűen elfordított mindent, amit Isten ilyen jól tett. Az ÚR Jézus Krisztus azért jött, hogy helyreállítsa, megalapitsa Isten királyságát, hogy Isten gyermekeiként minket az Őáltala eltervezett Örömben vezethessen. Ide nem tartoznak a gyengeség, betegség, szenvedés, balesetek vagy halál; – ezek az ellenség általi támadások.
Időnként Isten azt akarja, hogy oktasson bennünket. És néha e célra,betegséget és gyengeséget is használ. Időnként elmozdulunk Istentől, érzékenyek vagyunk az ellenséges támadásokra és megbetegedünk. Időnként nem nyilvánvaló ok miatt, mint Pálnak, amelynek testében tüskék voltak (senki sem tudja pontosan, mit jelent ez; csak találgatások vannak. De másutt azt mondják, hogy gyakran beteg és gyenge volt). Időnként a sátánisták és a varázslók átkai sújtanak bennünket, de az ÚR Jézus a mi védelmezőnk: Ő Megmutatja nekünk az okot, és megszakítja az átkot.
Mi, mint Keresztények, az elesett teremtésben élünk, és ezért ugyanolyan gyakran megbetegedünk, mint mások. Az influenzavírus nem tesz különbséget a keresztény és a nem keresztény között. De a betegségben Támogatónk és Segítőnk van.
Az ÚR Jézussal folytatott napi intenzív imádság a Biblia olvasása, a dicséretek éneklése és a közösségben az Isten Szent Szelleme erőteljesen terjed bennünk, és mindent Isten jómeglátása szerint rendez meg, ami azt jelenti: Rendet és egészséget teremt bennünk. Tehát Krisztussal élve a legjobb védelem a betegség ellen.
Sajnos sok keresztény is ellenben él Isten teremtési rendjével és azon csodálkoznak miért is éri őket fájdalmak és megbetegedések. Csak kényelemben ülve nem megy, nem működik! Csak enni és betelni, az nem jó! A testmozgás hiánya és a rossz táplálkozás is sok áldozatot okoz a keresztények körében.
Mindig ugyanaz: Az áldás megszerzéséhez kettőre van szükség: Istenre, Aki szeret áldani, és mireánk, akiknek meg kell tennünk a részünket. Munka nélkül Isten nem áldhatja meg a munkát, Isten rendjének betartása nélkül nem lehetünk egészségesek. Tehát: Több mozgás és kevesebb evés és mindezeket óvatosan!
Isten sok csodát művel a testünkben. Nem hiszem, hogy a csodák nagy részét észrevennénk. Az imádság utáni gyógyulás azonban csodálatos dolog. Biztonságossá tesz minket abban, hogy higgyünk az ÚR Jézusban. Ő szeret engem, Ő törődik velem!

Köszönöm ÚR Jézus, hogy TE oly sok csodát művelsz! Néha hitetlen vagyok és vak, és egyáltalán nem látom a TE munkádat. De TE hűséges vagy, s továbbá is ragaszkodsz hozzám. Nagyon sok jót tettél és teszel bennem, Köszönöm!! Igen, kereslek Téged az imában és a Veled való közösséget és ezáltal TE munkálkodsz bennem. Köszönöm, ez valóban nagyon csodálatos!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: