Áldás a Pénzügyekben – 2020.07.24

Áldást bocsát az ÚR csűreidre és minden vállalkozásodra, és megáld azon a földön, amelyet Istened, az ÚR ad neked.
5. Mózes 28, 8

Természetesen nem kell írnom a pénzügyi nehézségekről, mindannyian tapasztaltunk valamikor ebből, vagy talán most is bennevagyunk e kellemetlen állapotban.
Érdekesebb azonban az, hogy hogyan szerezzük meg, Isten áldásait ezen a területen, és hogy gond nélkül éljünk általa. Sokak számára ez valódi megkönnyebbülés lenne a szükséglet alól.
Isten terve és kívánsága, hogy jól legyen dolgunk, minden területen, és ehhez az elegendő pénz is hozzátartozik. Nem akarjuk azonban olyan egyszerűvé tenni, mint egyes prédikátorok: ,,Adományozz nekem pénzt, és tízszer vissza fogod kapni Istentől.“ Sok ember adományozott az eféle embereknek, és azóta is várják azt a tízszeresét a pénznek. Néhány nagyszerű ,,evangélista“ sokat ígérhet, és sok pénzt gyűjt be, de nem tűnik úgy, hogy a szavuk igaz.
Mi inkább olyan hozzáállást alkalmazunk, amely lehetővé teszi Istennek, hogy bőségesen áldjon meg minket. Ez magában foglalja a nagylelkűséget és az adást is. Még ha kevés is, Isten értékesnek látja. Megtisztítja a kapzsiság, a büszkeség és az önzéstől a mi szívünket. A lemondás, sok számára elképzelhetetlen, de számunkra normálisnak kell lennie.
A köszönet lenne a következő pont. A hálás emberek szeretnek ajándékokat kapni Istentől, és Ő meglepi őket ezekkel. És ez a hálaadás, örömet hoz és segít adni.
A hit egy másik fontos pont. Aki tudja, hogy Isten törődik vele, az már nem aggódik. Olvassuk csak el, a Máté Evangéliuma 7-es Részt!
Az alázat a következő pont. Elégedett vagyok azzal, amit Isten ad, és nem akarok tovább menni. Kevéssel is kijövök és jól. Nem mindig szükséges a luxus, mindig a legjobb, nyaralás és körutazás, Első osztályú Mercedes. Ugyanakkor a ruházatban is jó amim van, a kapzsiság legyőzetik, soha nem szabad pazarolva éhesen vásárolni …… A kevesebb, több! A folyamatosan nem teljesült kívánságok nagyon elégedetlenné és bosszantóvá tesznek minket. Nem kell összehasonlítanunk magunkat másokkal! Csak féltékenyek leszünk, és mindig hiányzik valami …
Azok, akik pénzt használnak hatalmi eszközként, nem kapnak sokat Istentől. Azok, akiknek pénzre van szükségük, hogy biztonságban érezzék magukat, keveset kapnak. Isten figyelmen kívül hagyja azokat, akiknek pénzre van szükségük, hogy jó nézetük legyen. Isten figyelmen kívül hagyja azokat, akik pénzt használnak hatalmi eszközként az egyházban akaratuk érvényesítésére. Azok, akik kompromittálnak, hazudnak és csalnak a pénzért, nem várhatnak áldást. Ellenőrizzük rendszeresen a Szíveinket, pénztárcánkat és kívánságainkat! …. és végre kezdjünk megköszönni és bízni.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy Tenálad van minden kincs. TE nem vagy fukar, hanem TE adsz mindenkinek, akinek szüksége van. Segíts nekem, hogy hálás legyek és nem mindig csak az az új célokat kövessem. Segíts nekem nem aggódni, hanem, hogy mindenkor bízzak Benned. Segíts nekem amikor a hazugság kísért és hogy ne engedelmeskedjek az állítólagos csalásoknak. Köszönöm, hogy biztonságban vagyok a TE Kezedben!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: