Áldás vagy Átok – 2020.07.20

Rád szállnak mindezek az áldások, és kísérnek téged, ha hallgatsz az ÚRnak, Istenednek a szavára.
5. Mózes 28, 2

Ez a fejezet nagyon fontos, mivel az Izrael népe számára kérdést és döntést hoz fel: mit akarsz? Akarod Istennek áldását és engedelmeskedni Neki, vagy lázadni akarsz, és a saját utadat akarod járni, és ezzel az átkot választani?
Noha mindez Izrael népének szól, magában foglalja az áldásokat és átkokat sok olyan anyagi dologra, mint például az eső, a mezőgazdaság, a város és az ország, az egészségügy stb. De könnyen magunkévá is tehetjük, mint keresztényeknek, és a szellemi alkotóelemet, mert az ÚR Jézus Krisztussal a Messiással egyesíthetők. Maga Izrael csak akkor lesz teljesen megáldva, ha elismeri és elfogadja a Messiást.
Nekünk, keresztényeknek, nem kell minden egyes parancsolatra hallgatnunk. Mi az ÚR Jézus Krisztusban vagyunk, és a törvényt éljük úgyhogy, mi hagyjuk Krisztusnak a bennünk és a rajtunk keresztül való munkáját végezni. Meg akarjuk valósítani a mindennapi életünkben Isten törvényének, szeretetének és irgalmának alapját. Akkor a Szentlélek vezet minket, és engedelmeskedünk Neki. Így fogjuk teljesíteni Isten törvényét. És ha hibákat követünk el, vagy visszaesést tapasztalunk, Jézus feláll mellettünk, megbocsát nekünk, és új Utra akar vezetni. Ő a Kegyelem, s nem egy könyörtelen bíró.
Olvastam az átok listáját, és átviszem azokat a mai életünkbe. Nagyon sokat találok a világba, hazánkban, a nagycsaládban, bennem, ahol felismerem ezeket az átkokat. Igen, még mindig átok alatt vagyunk! – legalább is részben.
És olvastam az áldások listáját. És láttam, hogy sok Testvérnek és magamnak is sok áldásban van részünk. Igen, Isten meg is teszi, amit ígér! Ha mi az Ő tulajdona vagyunk, Ő meg is áld! De sok vak helyet látok, ahol az ember nem tudja kihasználni az áldást, mert valami akadályozza őt. Különleges akadályokat jelentenek a vallásosságok, a törvény és a „kompromisszumokkal való képességünk“ a bűnnel való alkudozásunk, majd az ősi bűnök terhe. Ezeknek az akadályoknak el kell  tűnni, ha teljes áldást akarunk elérni. Mennyire jó, hogy Isten Lelke segít nekünk, és megmutatja nekünk, hogy az akadályok miként működnek életünkben, mert mi magunknak nehéz ezt felfedezni. Csak fel kell készülnünk arra, hogy ismeretlen utakra kel majd lépnünk, és hagynunk kel, hogy az ismeretlen új dolgok próbáljanak bennünket. Istennek nincs határa, mi keresztények, meglehetősen korlátozottan gondolkodunk és eképpen van az értelmünk is Istenről.

Köszönöm ÚR Jézus Krisztusom, hogy TE vagy Isten áldásának kapuja! TE áldani akarsz, és én kompromisszumok nélkül teljes áldást kívánok magamnak. Kérlek, hogy fedezd fel TE az akadályokat, hogy azok megszűnjenek. Köszönöm, hogy TE segítesz nekem, mert nagyon szeretsz.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: