Megtérés – 2020.07.12

Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért.
Filippi 3, 7

„Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem. Hogy kitűnjék rólam őáltala: nincsen saját igazságom a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által van igazságom Istentől a hit alapján, hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához, hogy valamiképpen eljussak a halottak közül való feltámadásra. Nem mintha már elértem volna mindezt, vagy már célnál volnék, de igyekszem, hogy meg is ragadjam, mert engem is megragadott a Krisztus Jézus. Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé ….. „
Pál nagyon mélyen leírja, miért követi Krisztust. Mindent, valójában mindent megtalált Őbenne. Mindent, amit keresett, mindent, amire vágyott, megtalálta az ÚR Jézus Krisztusban. Ezért adta át az életét Krisztusnak, és teljes egészében hagyta, hogy az ÚR Jézus rajta keresztül éljen.
Ma eképpen gondoltam, hogy az ÚR Jézus teret akar szerezni bennünk, és olyan formába alkot ott, hogy rajtunk keresztül tudjon élni. Ő az Evangéliummal akarja elérni az embereket, megbocsátani a bűneiket, gyógyítani a betegeket, vigasztalni a szíveket, segíteni a magányos embereket, szabadon bocsátani a foglyokat. És ezt rajtunk keresztül akarja végezni.
Valóban azt akarjuk, hogy Krisztusnak adjuk az életünket? Mert Ő azt akarja, hogy megszerezze, és csodálatossá tegye. Csakúgy, mint ezt Pállal vagy Péterrel, Jánossal vagy Máriával és Mártával tette.
Ő az egyszerű embereket akarja elfoglalni és királyságát ezen egyszerű emberek révén építeni. Annak érdekében, hogy minden megtiszteltetés az Övé legyen, és hogy ezért senki ne kérkedjen.
Kész vagy-e?
Nemcsak az Istentisztelet idején akar a te Királyod lenni, hanem Hétfőtől Szombatig is.
Nem számít, hová helyez az ÚR minket: a futószalag mellé, a konyhába, az autójavításra, gazdálkodónak, Lelkésznek vagy Professzoroknak, Ő bennünk akar dolgozni és élni. Akarod e te is? Szeretnéd, hogy az ÚR az Ő Munkáját rajtad keresztül is végezze?
Igen, a Világ az egész Teremtés megváltás után kiált. Akarod? Ő vigyázni fog rád, ő lesz a Pásztorod, a Megmentőd, Szabadítód és Királyod. Akarod e azt, hogy teljes egészében az Övé legyél?

Igen, URAM Jézus, TE vagy a Királyom. Nem csak Vasárnap, hanem minden másodpercben. Azt akarom, hogy tiszta legyen az életem, és hogy minden tűnjön el onnan, amik Neked nem teccenek. Hozzád akarok tartozni. Ezért kérlek, tégy engem a saját Tulajdonoddá.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: