Meggyökerezve Őbenne – 2020.07.07

Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben.
János 15, 9

Az első Bibliai tanulmányozó csoportom vezetője, egy nagyon egyszerű Testvérnő volt. Legtöbbször nem tudta, hogy hol van az a bizonyos Biblia Verse. Azonban ő, ismerte az ÚR Jézust. És az Ő Szeretetében volt meggyökerezve, és ezt a Szeretetet sugározta. Egy másik ismerősöm azonban szilárdan megvolt gyökerezve a tanításában. Mindent tudott a Bibliából, de neki csak az volt fontos, hogy a tanítás helyes legyen. Nem nagyon kedveltem őt, mert annyira személytelen és néha elég kemény volt. Minden bizonnyal jobb, ha az Ő szeretetében gyökerezünk meg, mint a tanításában. Még a jó tanítás is, Szeretet nélkül, gyilkolni is képes.
Tegnap, egy hosszú Telefonbeszélgetésem volt az unokahúgommal. Beszélgettünk arról a sok kicsiny és nagy eseményekről egymásnak, amelyek egyszerüen csodák voltak, amelyeket az ÚR Jézus cselekedett velünk szemben. E kölcsönös emlékezés révén növekedett a hitünk. Kicsiny események bekövetkezése alapján is megláthatjuk ha valaki szeret bennünket. Hányszor találtam meg azelveszett dolgokat azonnal, amikor imádkoztam! Mennyi időt takarítottam meg értelmetlen kereséssel! Nem mindig, és nem mindent, találtam meg azonnal, de mindazonáltal olyan gyakran, hogy nem tudok beszélni ,,véletlenről“. Az ilyen kicsiny események alapján, megtudhatom, mennyire szeret az ÚR Jézus engem, és mennyire fontos Neki, minden az én életemben.
Nagyon-nagyon fontos számomra, hogy az Ő Szeretetében maradjak. Nem akarom felcserélni az ÚR Jézus Szeretetét,semmilyen bűnös, előnnyel vagy saját akaratommal. Közel akarok maradni Őhozzá, és érezni a Szívverését. Mivel Ő az ÚR, aki elfogad engem, korlátlanul szeret engem és törődik velem.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE szeretsz engem! ,,Igent“ mondasz nekem, és Elfogadsz engem mint Gyermekedet. Vigyázol rám. TE vagy az én Jó Barátom, akinek mindig vanideje számomra.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: