Isteni Nevelés – 2020.07.05

Mert ő megsebez, de be is kötöz, összezúz, de keze meg is gyógyít.
Jób 5, 18

Gyakran úgy gondolkodunk, hogy Ő valamiért megbüntetett minket. Ha Ő ver bennünket, azonnal gondolkodunk, vajon mi rosszat tettünk. Úgy tűnik, hogy ez egy reflex bennünk.
De Isten nagyon más! Nem bántalmazás vagy büntetés céljából teszi. Hanem, nem engedi, hogy betévedjünk az ellenség bármely csapdájába, és boldog, mert a saját utunkat választottuk. Ő mindig a könyörületes, együttérző Atya, aki együttérző a Gyermekeivel. De tudja, hogy nekünk nevelésre van szükségünk, amint a Gyermekeket nevelni kel. Természetesen nem egy szeszély miatt, hanem azért, hogy életre keltsen bennünket. Ma délben az egyik Fiamnak leesett a villájáról az étel, és ez másodszor is. Aztán megemlékeztünk: Nem imádkoztunk, és nem köszöntük meg az ételt! Nos, gyorsan helyrehoztuk és a szerencsétlenség véget ért. Isten így oktat minket.
Olyan sok ember számol be, hogy ha nem lett volna ez a baleset, amely szinte az életemben került, soha nem hittem volna. Vagy: Ha nem lettem volna beteg, ha nem kerültem volna börtönbe, akkor soha nem kerestem volna és nem találtam volna meg Istent.
Tehát Isten oktat. A legjobbakat akarja nekünk. Tudja, hol vannak a határaink, és soha nem lépi át azokat. Mindig óvatos velünk, még akkor is, ha ez nekünk nem tűnik úgy.
A Bibliai vers előtti érdekes: ,,Bizony boldog az az ember, akit Isten megfedd! A Mindenható fenyítését ne vesd meg!“ Majd a Zsidókhoz írt Levélben: ,,Mert ők rövid ideig, a saját elgondolásuk szerint fenyítettek, ő pedig javunkra teszi ezt, hogy szentségében részesüljünk. Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa.“
Zsidók 12, 10f.

Köszönöm ÚR Jézus Krisztusom, hogy még akkor is bízhatok benne, ha minden rosszul megy. TE azt akarod, hogy a legjobb tudásom legyen, felnőtt, érett, fenntartható és erős legyek. És ez, Veled sikerül! Igen, én át akarok menni ezen az iskolán, és nem akarom folyamatosan megtagadni a tanulást. Arra kérlek, hogy készíts és formálj engem amint azt TE jónak látod!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: