Nikodémus – 2020.07.03

Volt a farizeusok között egy Nikodémus nevű ember, a zsidók egyik vezető embere. Ő egy éjjel elment Jézushoz.
János 3, 1

János háromszor számol be, az ő Evangéliumában Nikodémusról. Nikodémus először éjjel jött, titokban az ÚR Jézushoz. És számomra úgy tűnik, hogy Jézus már várta őt. És ezért nem sokat váratott magára, prológusokkal és az udvariassággal, hanem rögtön azt mondta neki: az Embernek újonnan kell szülessen, különben semmiféleképpen, nem láthatja meg Istennek Országát. Az ÚR Jézus válaszolt minden kérdéseire, amelyeket feltett Nikodémus, még azokra is amelyekre Nikodémus nem is gondolt. De ő az Üdvösséget, Izrael vigaszát, új Szívet, Isten Kegyelmét kereste, a hideg törvény helyett ….. Jézus mindenre válaszolt. És úgy tűnik, hogy az Ő Válaszai árán, Nikodémus Kereszténnyé vált, aki kiválóan csak Krisztust követi. Eleinte Nikodemus félt a zsidóktól, a papoktól és a felettesektől, féltette a Farizeus hivatását. De később ő volt az egyetlen, aki védte  az ÚR Jézust, a megölésére irányuló tervektől. És ő volt az, aki felkente Balzsammal Jézus testét a temetésre, Arimathea József segítségével. Nem csak rajongója lett az ÚR Jézus Krisztusnak, hanem Imádta is ŐT. Jézus nem csak egy valaki lett számára, hanem az életének Központja.
Nikodémus rájött, hogy a parancsolatok betartása senkit sem tett boldoggá. Ezek a szigorú törvények, ezek a hidegségek, ezek az abszolút követelmények ….. idegesítették. Rájött, hogy más útnak is kell lennie Istenhez, amelyen a hétköznapi emberek is mehetnek. Ezért jött Jézushoz érdeklődéssel és kutatással. Jézus megadta neki a választ: Felülről, Lélekből kell születned, különben soha nem láthatod meg Isten Országát! – És úgy tűnik, hogy Nikodemus elkezdett hinni Krisztusban, mint személyes Megváltójában. A Kegyelem, nem pedig a törvény tesz boldoggá és vezet minketIstenhez. A farizeusok szentek akartak lenni, azt akarták, hogy képesek legyenek bemutatni valamit Istennek. A Kegyelem azonban egy Ajándék, azok számára, akik nem hozhatnak semmit Isten elé.
Nikodémus titokban jött, sötét éjszaka, talán kapucnival. Ne szégyeld az ÚR Jézus Krisztust, ezt a csodálatra méltó Igaz Istent! Ő vár rád. Megtalálja számodra azokat a válaszokat, amelyekre a szívednek szüksége van: Kegyelem, Újjászületés, a régiek eltünése, s minden újjá lesz, Új kezdése Istennel, Új Élet, kegyelem alatt …..

Köszönöm ÚR Jézus Krisztusom, TE kegyelmes voltál Nikodemushoz és hozzám is irgalmas, kegyelmes vagy. Talán engem is éjjel, sötétben, csendben vársz. Amikor az összes fény kialszik, akkor TE beszélsz velem. Az Élet Szavaival, a Szeretet Szavaival, amely elveszi a magányt. Milyen jó, hogy TE jelen vagy!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: