Kicsinyhitű? – 2020.06.14

De ő így szólt hozzájuk:
Mit féltek, ti kicsinyhitűek? Majd felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és nagy csend lett.
Máté 8, 26  

A tanítványok már megpróbálták mindent, ami lehetséges volt. Vitorláztak, vizet üritettek, imádkoztak … és a szemeik előtt mégis a halál volt. Tapasztalt halászok voltak, ismerték a Tengert és mégis csak egyet láttak, hogy ez alkalommal mindennek vége. Csak az ÚR Jézus tudta megmenteni őket. Amikor szenvedésükben Hozzá fordultak, Ő Kicsinyhitűeknek nevezte őket … Valójában véve, azt kell mondanom, hogy nem túl érthetõ.
De ha az ÚR Jézus van a hajóban, mégis nagyon érthető, hogy a Hit van erőben és nem engedjük meg, hogy a félelem uralkodjon. Ő a Hajóban van! Mi rossz történhet? Talán Isten a saját Fiát hagyta volna Vízbefulni? Vajon a sátánnak kell örvendezni? Nem!
Az ÚR Jézus Krisztus a mi Életünk Hajójában is velünk van, nem vagyunk egyedül. Függetlenül attól, hogy autóval, tengeralattjáróval, repülővel utazunk: az ÚR jelen van.. Függetlenül attól, hogy egy nagy számlát kapunk, vagy a Munkahelyünkön felmondanak: Őt is ugyanazon módon érinti, mint bennünket. Betegség vagy baleset esetén is: Ő bennünk él, és ezért ugyanolyan érintett, mindenekben, mint mi.
Ez a mi hitünk titka: Ő bennünk él, ugyanabban a Hajóban vagyunk.
Ezért teljesen biztosak vagyunk abban, hogy Isten mindig az Ő Fiát látja bennünk, az ÚR Jézust, ezért is különös figyelmet fordít ránk. Azért hallgatja Ő meg a mi Imádságainkat: Isten soha nem engedi hogy Jézus, elveszítsen bennünket az Ő Szemei elől. Ezért is vagyunk mi oly értékesek az Ő számára, azért is védelmez Ő oly nagyon bennünket. Ezért hallgatja meg imáinkat, és a közbenjárás imádságait is. Ezért lát Ő bennünket Igazaknak és szenteknek…
Az ÚR Jézus Krisztus bennünk, a Hit titka.

Köszönöm, ÚR Jézus, hogy TE bennem élsz, a szívemben! Igen, TE kel légy mindenkor a Szívem Királya. TE uralkodsz, és csodálatosan megvédesz engem. Bármilyen helyzetben, én bízhatok Benned. TE Jó vagy hozzám!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: