Bűn és Bűnök – 2020.06.02

Újra irgalmas lesz hozzánk,
eltapossa bűneinket,
a tenger mélyére dobja
minden vétkünket!
Mikeás 7, 19

Észrevettem, hogy az emberek különbséget tesznek a bűn között. Van egy nem szándékos bűn, talán figyelmetlenség, és vannak szándékos bűnök, amelyek nagyon súlyosak.
Vannak olyan súlyos bűnök, mint lopás, gyilkosság, csalás, hazugság, átkozódás és megátkozás, csalás és másokról való rossz beszéd = hírneves gyilkosság.
Aztán ott vannak a kissé homályos, nem annyira ellenőrizhető bűnök, mint például az irigység, a büszkeség, az önzőség, a keserűség, a barátságtalanság stb.
Aztán ott vannak az érzelmi bűnök, például a harag és a rossz képzelet, valamint a gyűlölet.
Időnként súlyos bűnökkel találkozunk. Soha nem gondoltuk volna, hogy képesek vagyunk valami ilyesmire, és mégis megtettük. A világ összeomlik számunkra, mert azt hittük, hogy egy kicsit mi már szentek vagyunk. És akkor egy ilyen visszaesés …. Nehéz bocsánatot kérni és azt még el is fogadni.
Elnézést kérünk sok bűn miatt, mert ilyen hajlamosak vagyunk, vagy a körülmények megkövetelik, vagy egy váratlan esemény az oka. Isten szellemének nagyon meg kell győznie minket, mielőtt mi ezeket megbánhatnánk. Mert mi egyszerűen nem látjuk őket.
Egyesek úgy vélik, hogy ha károsítják a testüket, például nikotinnal,akkor az bűn. És mi van a cukorral, az antibiotikumokkal, a kávéval, a testmozgás hiányával és minden egyéb egészségtelenségekkel? Néhányan szeretnek esténként egy sört inni, mások szerint minden csepp alkohol bűn …
Mi a bűn, mi még mindig lehetséges, kinek van igaza? Sok kérdés merül fel.
Isten nem tesz különbséget a bűn között. A bűn az bűn. Ezért olyan jó, hogy az Igevers ezt mondja: Minden bűn! Igen, minden bűn meg kell legyen bocsájtva, még azok is, amelyekről még nem is tudunk. Mennyire jó, hogy az ÚR Jézus Krisztus mindenre gondolt, és soha nem felejtett el egyet sem, amikor megfizette a mi Adósságainkat a Golgotai Kereszten. Mindent megbocsátott, és a Tenger mélyére vetette azokat; – és ott van egy kis Jelzőtábla: a Halászat tilos.

Köszönöm Neked ÚR Jézusom, hogy TE MINDENT megbocsátottál nekem az összes adósságomat! Még a szándékos, a durva, a legrosszabb és a legrejtettebbeket is! Köszönöm, hogy a TE a Szereteted és Türelmed végtelen. TE felszabadítottál engem. Segíts nekem arra, hogy én Téged mindenkor Tiszteletben tartsalak és hogy soha ne maradjak az én bűneimben!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: