Szent vagy Tökéletes? – 2020.06.01

Ami testtől született, test az, és ami Lélektől született, lélek az.  
János 3, 6

Mi, emberek, egyszerűen nem vagyunk tökéletesek, mert hústestben  születtünk. Régi énünk újra és újra felbukkan, és bűnre vezet. Gyermekeink sem tökéletesek, bár mi szeretnénk, és hogy elnézést kérnének mindenért. Más gyermekekben sokkal tisztábban látjuk, hogy semmilyen módon nem tökéletesek; ezért gyakran megbocsátjuk a mienket. Szomszédainkban azonnal láthatjuk, hogy nem viselkednek vagy beszélnek Jézushoz hasonlóan; ezért, csak bocsánatot kérünk önmagunktól, mintha már szentek lennénk. Csak újszülött és egy teljesen új teremtés tehet minket tökéletessé és szenté. Ezért adta az ÚR Jézus Krisztus a Szent Szellemet a szívünkben, hogy ezáltal uralkodni tudjunk a bűn felett. Mindaddig, amíg hallgatunk Őreá, Istennel való közösségben élünk, és ezért szentek vagyunk; s akkor legyőzhetünk minden bűnt. De mi még mindig testben élünk! Csak akkor, ha az ÚR Jézus visszatér és megváltoztatja halandó testünket, leszünk majd szellemi lényekké. A Róma 8-ban az egész nagyon jól le van írva.
Isten nagyon türelmes velünk. Mert tudja, hogy emberek vagyunk. Szeret minket, bár még nem vagyunk tökéletesek. Nagy reménye van velünk, mert tudja, milyenek leszünk, ha „testünk megváltásával fiaikként kinyilatkoztatunk” (Róma 8:23).

Köszönöm, ÚR Jézus, hogy drágán vásároltál meg engem! Ezért, Isten Gyermeke vagyok. Még nem vagyok tökéletes vagy szent; de TE bűnbocsánatot adsz nekem, Szentté teszel engem, mert a Szellemed bennem él. TE megváltasz engem amikor visszatérsz, és Magaddal viszel. Köszönöm, hogy minden a javamra szolgál, amint azt a Róma 8:28-ban ígértél, bár nem mindig értek meg mindent. Köszönöm, hogy TE velem vagy!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: