Harc és Dicséret – 2020.05.30

És a mint elkezdették az éneklést és a dicséretet: az Úr ellenséget szerze az Ammon fiai és a Moábiták és a Seir hegyén lakozók ellen, a kik Júdára jövének, és megverettetének.
2. Krónika 20, 22

Dicsérés és éljenzés ilyen nehéz helyzetekben nagyon nehéz számunkra. Csak azokat a hatalmas ellenségeket látjuk, akik gonoszt akarnak nekünk. Félünk mindenféle végzetért, veszteségért és talán még a haláltól is. Nehéz nekünk oda tekinteni azokhoz, akik sokkal erősebbek, mint a mi ellenségeink és minden ellenségeskedéseink.
Jó tudni, hogy teljes mértékben az ÚR kezében vagy. Ott biztonságban vagy, bebiztosítva telve örömmel és békével. Lehet, hogy felülkerekedik a vihar, megrázkódhat a világ, halál és pestis járhat: Isten kezében megmentve vagy. Senki sem szakíthat ki minket az Ő Mindenható Erős Kezéből, még a halál sem.
Meg kell tanulnunk kezelni a nehézségeket. Sürgősen meg kell tanulnunk felnézni az ÚR Jézus Krisztusra, az Urak URÁRA, a nehéz helyzetekben s mindég. A Biztonságot kell keresnünk és megtalálnunk Nála, minden körülmények között. Függetlenül a belső, vagy külső állapottól, Őbenne keresni és megtalálni a nyugalmat, békéz biztonságot. Igen, a Biztonságot Őbenne.
Ez a biztonság, az ÚRRAL szerzett tapasztalatunkból fakadó tudat, lehetővé teszi számunkra, hogy felviduljunk és dicsérjünk akkor is, ha egy hatalmas ellenség közeledik. Ellenkező esetben meglehetősen vékony, görcsös dicséret lenne, amelyet inkább a félelem és aggodalom jelez, mint az élő hit.
Isten válasza a hangos dicséretre nem sokáig várat magára: elpusztította az ellenségeket. Eltérést vetett a támadó ellenségek között, hogy egymást teljesen széttépjék. Izraelnek „csak“ összekellet gyűjtenie a zsákmányt. „Csak“ írok, de nekik három (!) Napot vett igénybe a gyűjtés!
Aztán újra összegyűltek egy völgyben, amelyet még mindig Dicséret-völgynek hívnak. És ott kiválóan dicsérték az URAT az Ő nagy megváltásáért.
Nem tudom, hogyan fog megmenteni téged az ÚR. De tudom, hogy Ő meg fogja tenni. Te is határozottan az Ő Kezében vagy. Gondolj az Isten minden csodálatos beavatkozására, érted. És helyezd magad az Ő Kezébe és az Ő védő Szárnyai alá. Higgy, győződj meg, és kezd el a Köszönetet.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy ezt a biztonságos, erős, boldog hitet hozod létre, amikor Rád tekintek, távol a gondoktól és félelmektől. Magasabb vagy mint bárki és bármi más! Igen, nagyon szeretnék Benned örvendeni. Te vagy az én helyzetem URA! Ha TE megbízol bennem, együtt fogjuk kezelni ezt a helyzetet.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: