Az Új Ember – 2020.05.27

Megújuljatok pedig a ti elméteknek lelke szerint, És felöltözzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett ….
Efézus 4, 23f

Itt az ideje, hogy cselekedjünk. Meg kell újítanunk magunkat, felkel öltöznünk mi magunk az új embert, Isten ezt nem csinálja. Nem akarja, hogy Ő újból öltöztessen fel minket, ezt mi magunknak kell megtennünk! Egyesek nagyon próbálkoznak a saját erejük és bölcsességük szerint, de mindezt Isten Lelke nélkül teszik. Emberi szempontból hosszú utat tehetnek meg, de ez nem változtatja meg, hogy Isten képmására alakuljanak, hanem az ő ötleteik és egy Egyház, vagy egy ,,szent“elképzelései szerint. Amikor egy ember megújítja magát a Szentszellem hatalmában, akkor valójában Isten Képmására változik át.
Érdekes, hogy itt Isten képét a jelen formájában találjuk írva, nem pedig egy jövőbeliben. Az új ember már Isten képmására van teremtve; – minekünk csak fel kell öltenünk.
Ezelőtt a vers előtt és a megújulás elején azt mondja: Hogy levetkezzétek ama régi élet szerint való ó embert, mely meg van romolva a csalárdság kívánságai miatt; Tehát, meg kell változnunk a korábbi életünkből. Ez is egy tudatos döntés, amelyet minden nap meg kell ismételnünk. Nem akarok a régi vágyaim szerint élni, nem akarom üldözni a jólét és karrier régi céljait! Új célokat akarok, amelyek megegyeznek Isten céljaival! Meg akarom szüntetni a régi természetemet, a kapzsiságot, az önelégültséget, az önsajnálatot, a hazugságot és a csalást, a szexuális szennyeződést, a hatalomra való törekvést …
Gondolkodásomat, gondolataimat, akaratomat, érzéseimet … mindent Istennek kell alárendelnem Nyíltan állok meg Isten Lelke munkája előtt. A Bibliában és az imában keresem ŐT. Mindent megbeszélek Vele és Ő megmutatja, hol kel még változtassak. Segít megbocsátani. Segít nekem az aggódásaimat és félelmeimet az ÚR Jézus Krisztusra vetni. Ő betölti az Új Életemet. Igen, ez az egyetlen módja a sikernek: az Ő segítségével. – És Ő örömmel segít!!

ÚR Jézusom, én átadom Neked, az én gondolkodásmódomat és értelmemet, hogy majd TE mindent megújítasz a TE ötleteid szerint, hogy én Isten Képmására változzak.  Köszönöm, hogy ezért a TE Lelkedet adod nekem.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: