Új Teremtés – 2020.05.22

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.
2. Korinthus 5, 17

A régi autómon újrafoltozott gumiabroncsok voltak. A lejárt profilt eltávolítottam, és egy újat ragasztottam rá. Jól néztek ki, kívül, de belül elavultak, régiek voltak.
Sajnos sok keresztény Életében ez a helyzet: Látszólag teljesen megújultak, de a régiek bennük maradt. A homlokzat más, a beszélgetés és gondolkodás keresztény, olvassák a Bibliát és imádkoznak; – és mégis minden a régi maradt. Hogy lehetséges ez??
Nincsenek Krisztusban, soha nem adták át teljes mértékben magukat Neki. Ők maguk még mindig az életük ura, nem Krisztus. Gyógyulást és vigaszt kaptak, és sokat tapasztaltak meg az ÚR Jézus Krisztussal. És mégis ők magukhoz tartoznak, nem pedig Krisztushoz. Csak a homlokzat új, teljesen felújított, de nem újjászületett.
Az új alkotáshoz csak a ,,van“ szó fontos: valaki Krisztusban van … Ez az új teremtés, feltétele. Ez az Isten gyermekének feltétele: Az ÚR Jézus Krisztusban lenni.
Ez azt jelenti, hogy szoros kapcsolatban vagyok Ővele, egy Szív és egy Lélek Vele. Szoros csere mindenről, ami nyugtalanít bennünket. Itt incs ellenkezője: Isten itt és én ott; – hanem Ő bennünk, a Szívünkben.
A Benne lenni azt is jelenti, hogy Ő a Szívünk Trónján ül, uralkodik, határoz, Ő a Király bennem.
A régi gyermekek imájára gondolok, amelyet Anyámmal este imádkoztunk (nem ismertünk mást:) Kicsi vagyok, a Szívem tiszta. A Szívem csak Jézus Uralja – Ez a kicsiny ima, csodálatosan fejezi ki a szerelmi kapcsolatot Krisztus és én közöttem.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE bennem élsz, a Szívemben! Igen, ott TE vagy a Király. TE határozol meg mindent, és én engedelmeskedni akarok, mert határtalanul szeretsz engem, és bízom Benned. Köszönöm, TE mindent újjá teszel; – nem csak a homlokzaton, hanem a lelkem legmélyebb pontjain is. Köszönöm!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: