Istennek  Embere – 2020.05.08

Íme, élt egy ember Jeruzsálemben, akinek Simeon volt a neve. Igaz és kegyes ember volt, várta Izráel vigasztalását, és a Szentlélek volt rajta
Lukács 2, 25

Csodálatos leírás egy Isten emberéről! Sok időt töltött Istennel és beszélgetett Vele. Isten így tudta felhasználni őt, amikor Jézust elvitték a templomba körülmetélés céljából. Prófétai úton beszélt Jézusról, ahogy a Szentlélek mondta neki.
Sokan vannak, akik Istennek emberei. Sokan mennek naponta dolgozni, családjaik vannak és férfiak az életben. De mélyen az Isten Igéjében gyökereznek, „kegyes szokásaik” vannak, csendes időt töltenek, ima és közösségben, megbízhatóak és hűek. A Szentlélek nyugszik rajtuk, látszólag. Bár sokan közülük egyáltalán nem akarják gyakorolni a Szellem ajándékait, ennek ellenére Isten Lelke rajtuk keresztül működik. Mert Ő irgalom, lelkipásztori gondoskodás, evangélista, vendégszeretet, zene és még sok más dolgot is működtet, talán nem olyan látványosan, mint a próféciák vagy a nyelvi ima vagy a csodálatos gyógyítások. Ezek az emberek Isten emberei. A karizmatikusok és a pünkösdiek nem  jobb keresztények vagy emberek. Nem akarom feladni a Lélek ajándékait, de ezért nem vagyok jobb ember vagy jobb keresztény.
A Szentlélek nem akar dicsőséget a maga számára, csak dicsőíti az ÚR Jézus Krisztust. És ezt teszi ezekben az emberekben is. Ő nyugszik bennük. Döntéseik bölcsek, szeretetet és kegyelem alakul általuk. Családjuk nyugodtan támaszkodhatnak rájuk, és fontos Szolgáltatásokat végeznek a Közösségben.
A szellem nyugszik rajtuk! Látható, hogy jól érzi magát velük. Ezért boldogok, békések, kitartóak, együttes érzelemmel, Isten valódi tükröződései. A szellemnek tetszik, és felettük él, mintha egy madár fészket építene a fejükre, ott ül, jól érzi magát, énekel és kikelt valamit.
Természetesen ez vonatkozik Isten Nőszemélyeire is! Nyilvánvaló, nem? Hanna a Templomban volt, és Jézusról beszélt, ő is Istennek hű Szolgálólánya volt.

ÚR Jézusom, én szeretném a TE Szentlelkedet! Hadd Pihenjen rajtam, adja át nekem az Ő nyugalmát, és csodálatos dolgokat keltsen bennem. Köszönöm, hogy TE oly pozitívan változtatod meg az életem! TE csodálatos vagy!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: