Köszönet és Gondviselés – 2020.05.03

A pusztában is láttad, hogy úgy vitt téged Istened, az ÚR, ahogyan fiát viszi az ember, az egész úton, amelyen jártatok, míg el nem érkeztetek erre a helyre.
5. Mózes 1, 31

Izrael sokat tapasztalt a sivatagon keresztüli Úton. De minden nehézségben megmentette őket az ÚR, és nagy csodákat tett, hogy semmi gonosz nem érte őket. Megmentette őket az ellenségektől, ételt és italt adott, felöltöztette és megmentette a betegségektől. Ő egy nagyszerű, hatalmas, szerető Isten!
Pontosan így vezetett minket is erre a helyre. Hol lennénk, ha Isten nem figyelt volna ránk? Természetesen sok nagy nehézség volt, de Ő legyőzte őket; – vagy meghaltunk általuk? Avagy éheztünk? Ő tart mindent ellenőrzés alatt, ideértve a betegségeket és a munkát is. Megenged néhány dolgot, hogy ne felejtsük el. De soha nem hagyott el minket, és soha nem felejtett el minket. Mindég jelen van érettünk!
Nem szereti, ha komolyan aggódunk és félünk. Szereti, ha gyöngédek vagyunk és óvatosságot gyakorolunk, de a félelemnek és a pániknak nem szabad uralkodnia. Még ebben a ,,Corona“válságban is óvatosak vagyunk, aggódunk embertársaink iránt, és nem akarjuk terjeszteni a vírust, vagy önmagunkat megfertőzni. Vigyázunk, de nem essünk pánikba; – mert az ÚRNAK van az utolsó Szava e tekintetben is. Ő dönti el, hogy ha mi is megfertőződünk vagy sem. Ő dönti el, hogy milyen rossz lesz vagy sem. Csakis Ő, és nem a véletlen. Csak aki szándékosan veszélybe keríti magát, az veszíthet.
Amikor visszatekintünk saját életünkre és látjuk Isten munkáját és megőrzését, akkor köszönetet mondunk. Igen, URAM, köszönöm a megőrzést, gondviselést! Köszönöm, hogy TE ma is ellenőrizted a helyzetet! – Ez a hála mozgásba hozza Istent: elfelejtheti-e Ő a Gyermekét, aki Őbenne bízik?
Isten nagy cselekedeteinek megemlékeztetése alapján, köszönetet mondunk a megőrzésért és minden védelemért, ez a mi erõnk az ellenség elleni küzdelemben. Természetesen Ő nem hagy magunkra soha. Ő harcol az Ő Népéért! És minden bizonnyal, hamarosan újra együtt ünnepeljük az Istentiszteleteket és Közösségeink lehetnek egymással. – Ez csak egy próba volt, amely minket még nem igazán érintett. De nekünk növekednünk kell és versenyképesnek kell lennünk a jövő kihívásaival szemben. Ő az ÚR, soha ne felejtsük el ezt!!

Köszönöm ÚR Jézus Krisztus, TE mindeddig hordoztál engem, és továbbra is ezt teszed. Az összes nehézségen át TE jelen voltál. Köszönet a TE Segítségedért és  Gondviselésedért!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: