A régi test

A keresztség által ugyanis eltemettettünk vele a halálba, hogy amiképpen Krisztus feltámadt a halálból az Atya dicsősége által, úgy mi is új életben járjunk.
Róma 6,4

A Biblia beszél lelki és testi keresztyénekről. Az egyik hagyja, hogy a Lélek vezesse és irányítsa, a másik pedig testre és a vágyakra hallgat.
A biblia nagyon jól ismer minket. Ezért beszél erősen, gyakran ezellen a langyos, félszívű keresztyénség ellen.
Nem ismerek senkit, aki teljesen egy lenne Krisztussal, hogy nincs több testi bűne (én sem vagyok egyáltalán olyan szent), de mégis ennek kell a célunknak lenni: Egy Krisztussal. Csak így tudunk a vágyaknak ellenállni.
A vágyak tesznek minket bűnössé! Ez és az nekem feltétlen kell! Muszáj megszereznem! Enélkül nem tudok élni (és ez a halálba visz). Magamnak mindig valami jót kívánok. És ezek a szavak megmutatják, hogy a vágy az úr, és mi ezt megbocsátjuk.
Jézus meghalt a kereszten a bűneinkért, és mint Neki, nekünk is úgy kellene a halálba menetelni. Az énünknek meg kell halnia! A keresztelésnél kellett volna elsüllyeszteni és vízbe fojtani. De mindenki láthatja: Ez a szörnyeteg tud úszni.
És így megy a harc a régi, kövér, zsíros énünk ellen. Minden nap új és új. És minden nap azért harcolunk, hogy egyek legyünk Krisztussal. Minden nap újra és újra.
Örökkétartó harcnak tűnik. De lépésről lépésre hasonlóbbakká válunk. Minél inkább olyanok, mint Ő. Ő formál minket, amikor már egyek lehetünk Vele. Tudja, hogy visszaesők vagyunk, és a vágyaink újra előtörhetnek. De hisz bennünk. Megbocsát mindig és azonnal. És aztán újra felállunk, és Vele megyünk tovább az úton.
Légy kész harcolni magad ellen. Légy egy Krisztussal. Fáradozz a mennyei dolgokért, és nem a földiekért. A harc és a kudarc alázatossá tesz minket – és ez tetszik az Úrnak. Nem szereti az embereket, akik minden tudnak és mindenre képesek. Nem szereti a szuperhősöket. A kicsi, gyenge embereket szereti, akikért Jézus az életét adta. Mellettük áll a mindennapi harcokban, és szereti őket forrón és bensőségesen.

Ó, Jézus, a Te szavad számomra megszabadítás és ösztökélés. Igen, a kívánságok és a vágyak olyan gyakran erősek, és nem tudok mindig nemet mondani. De Te kitartasz nálam, szeretsz engem, megbocsátasz, és vezetsz mindig egy kis lépéssel tovább. Milyen jó, és türelmes vagy Te velem! Igen, hozzád tartozik a tiszteletem és szeretetem. Te egy csodálatos Isten vagy!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: