Győztes a sötétség fölött

Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó,
mert örökké tart szeretete!  
Így szóljanak az ÚR megváltottai,
akiket megváltott az ellenség kezéből.
Zsolt 107, 1-2

Vannak, akik sötétségben ültek, a halál árnyékában, nyomorultan vasra verve, mert engedetlenek voltak Isten parancsával szemben, megvetették a Felséges döntését. Ezért szenvedéssel törte meg szívüket, elbuktak, nem volt segítőjük. De az ÚRhoz kiáltottak nyomorúságukban, és megszabadította őket szorult helyzetükből. Kihozta őket a sötétségből, a halál árnyékából, köteleiket pedig letépte. Adjanak most hálát az ÚRnak szeretetéért, az emberekkel tett csodáiért,  mert betörte az érckapukat, és leverte a vaszárakat. (10-16 v.)

A Biblia nem ad teljes képet a sötétség birodalmáról. Csak azt mondja, hogy van az Úr, a Jézus, az ördög és neki a démonjai, lelkei. És azt mondja: Jézus a győztes, és minden embert ki akar menteni a sötétségből.
Ha valaki a varázslással, spiritualizmussal, mágiával, sátánkultúrával és hasonlókkal foglalkozik, akkor az igazság ellenségétől az utódok a negyedik generációig szenvedni fognak. Nem is igazán sokat tudunk a dédszüleinkről, talán már a nevüket sem, nemhogy azt, hogy ilyen dolgokkal foglalkoztak-e. De Isten Lelke mindent fel tud fedni. Csendes imádságban tisztánlátást kapunk, hogy van-e jelen ilyenféle bűn. És akkor könyöröghetünk a megbocsátásért. Akkor az ellenség elveszíti a jogát, és utat enged Jézus nevében. Ehhez nem kell ordibálnunk, vagy hangoskodnunk, csak Jézus hatalmába kapaszkodva kell beszélnünk. Ez az út nekem sokkal kellemesebb, mint órákig tartó hangos hatalmi harc bármiféle lelkekkel. Jézus nevében imádkozni jó, és nekem úgy tűnik, hogy jobb így a bűnkérdést megoldani.
A bűnöknek egyértelművé kell hogy váljanak. Tapasztalataim szerint nem elég, hogy általánosságban mindenért bocsánatot kérünk.
Mi valóban hallgattunk, és a mennyei hatalomba kapaszkodunk – ígyaz eredmény teljesen csodálatraméltó lesz. Valódi megszabadítás, változás, új élet. Igen, Jézus minden hatalom felett győztes! – És lehetünk a szolgái.

Köszönöm, Jézus, hogy Te egy győztes vagy! Megszabadítottál minden sötét gondolattól és érzéstől. Újjá teremtettél, reményt és célt adtál. Csodálatos vagy!

Példa: Egy fiatalember, aki Jézust nagyon szerette, eljött hogy elmagyarázza a problémáját: Szereti a dicsőítést. De a gyülekezetben a többiek mellet dicsőítés közben gonosz és agresszív lesz. Még végig sem mondta, de jött a válasz az Úrtól: valamilyen felmenője a sátánt dicsőítette és magasztalta, és most nem szereti ezt, hogy Jézus dicsőítve van. Imádkoztunk megbocsátásért a sátánkultusz bűneire és kész. A férfi felhívott pár nappal később, hogy mostmár minden rendben van, tudja Jézust dicsérni és magasztalni.
Egy másik férfi mindig azonnal agresszív lett, ha valaki az életébe akart szólni. Imádkoztunk érte, és észrevettem, hogy a probléma onnan fakad, hogy az anyukája megátkozta, valószínűleg még az anyaméhben. És az apja sosem törődött vele, teljesen közömbös volt. Megtörtük az átkot, és az ember elkezdte az új életét, és az agressziója eltűnt.
Csoportban imádkozni sokkal könnyebb. Mindenkinek megvan a maga adottsága!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: