Nincs ismeret

Elpusztul népem, mert nem ismeri Istent.
Hóseás 4, 6

Isten mérges volt Izráel papjaira. Minden lehetségest megtanítottak az embereknek, csak az Úr szavát nem. Mindenről okossággal beszéltek. Mindenhez volt hozzászólásuk és tanácsuk. De a hadsereg Istenét nem ismerték.
Ma is hasonlóképp van ez. Isten egyszerű népének néha gőze sincs arról, hogy mi áll a Bibliában. Összekevernek mindent mindennel. Az evangélium örömhíre az, amikor azt hallják: Minden jó lesz. Minden úgy lesz, ahogy hiszed. Egészséges, gazdag leszel, minden sikerül majd, meg lásd. Isten nem kedveli ezeket a hamis prófétákat és evangélistákat, akkor sem, ha csodákat és jeleket tesznek.
A mi hitünknek erős gyökerei és fundamentuma kell, hogy legyen. Nehézségekben is minden esti dicsőítés és jó hangulat nem garantált. De épp ezt akarja az Isten: stabil, derék embereket, akik nem esnek el minden széllökésnél.
Az egyszerű nép egy keresztyén szupersztárt játszik másoknak. Ezt az örömhírt akarja hallani: jön az ébredés, és aztán minden jó lesz! Egészséges leszel. A családod és házastársad szentté válik. Sikereid lesznek a munkában … És amikor veled imádkozom, azt mondja a Szupersztár, hogy nagy dolgok történnek.
Isten népe elpusztul, mert az ismeret hiányzik. Kár, hogy Isten népének tartották magukat.
A szeretetnek és a keresztyéni kötelességnek a nevében nő és férfi összekapcsolódik, házasságon kívül, vagy amikor mással vannak házasságban. Az egység és a szeretet utáni vágy alapján sokan eltévednek és szakítanak egymással. Olyan sok egészségtelen, dermesztő kapcsolat van. Olyan sok bűntudat, és haldokló hitélet, annyi látszat-szentség. Elég baj!
Bárcsak olvasná Isten népe a Bibliát. Mennyi szentségtelenség lenne akkor megakadályozva. A vasárnapi prédikáció és ezek az áhítatok még nem elegek! Egy erős fundamentumra van szükségünk, mély gyökerekre, és egy erős hitre, hogy a következő idők viharjaiban és katasztrófáiban állva maradjunk – mert másképp elesünk, ahogy előttünk sokan. Kár lenne érted!
Reggelire olvass fel egy zsoltárt, mint imádságokot, és a szüneteidben Jézus életéről történeteket az evangéliumokból. A hited erősebb és erősebb lesz! Beszélj Istennel! És válaszokat fogsz kapni – ha meghallgatod!
Hogy akarsz másképp a nehézségekben kitartani?

Köszönöm, Jézus! Te mindenre gondoltál, csak mi vagyunk néha lusták, és nem olvassuk a Te igédet. A megoldások egyszerűek, de nem tudjuk őket, mert nem olvassuk a szavadat. Bocsáss meg érte! És segíts, hogy minden másképp legyen!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: