A Mennyegzöi Öltöny

Örvendezvén örvendezek az Úrban,
örüljön lelkem az én Istenemben;
mert az üdvnek ruháival öltöztetett fel engem,
az igazság palástjával vett engemet körül,
mint vőlegény, a ki pap módon ékíti fel magát,
és mint menyasszony, a ki felrakja ékességeit.
Ésaiás 61, 10

Tegnap arról olvastunk hogy, Isten miként készített elö mindent a Fia Mennyegzöjére, és mindenki ott volt, Jók s Gonoszok. És az Ö Kiküldöttei körüljárták az Országot, hogy mindenkit, Járókellöket az Utcákról s Kerületekröl egybegyüjtsék az Ünnepéjre. A Történet tovább halad. Mikor mindnyájan egybegyültek, és az Ünnepélyi Terem megtelt, bejött a Király hogy meglássa a Vendégeket. Rátalál egy Emberre, akinek nemvolt Mennyegzöi Ruhája. Ö megkérdezte ezt: Barátom, miként jöttél Te ide be Mennyegzöi Ruha nélkül? Aztán megkötöztette az Embert és kivetette. Mert sokan vannak Hivatalosak, de kevesen kiválasztottak. Honnan kapnak a meghívottak Mennyegzöi Ruhát? Mert itt megvannak híva, Jók és Gonoszak, az Utcák és Kerületekböl, akik a Szennyben éltek, vagy egyenesen a Munkahejröl jöttek. Na mostmár, mikor mi az Ünnepélyre jövünk, az ÚR a Zuhany alá helyez, és ezáltal eltávolít mionden Szennyet. Azután elégeti a régi ronygyos Ruhát és Felruház a Mennyegzöi Ruhával. Azután felkennek benünket Olajjal az Öröm Olajával(Szentlélekkel), s ezekáltal mi fényesen sugárzunk. Az ÚR maga gondoskodik afelöl hogy nekünk, Mennyegzöi Ruhánk legyen, mi ezt nemtehetjük meg. Eképpen van az Istennek Országába. Ö mindenröl Gondot visel, minekünk csak az a teendönk hogy, engedelmesen hagyuk magunkat beszerezni és ezt megörizni. Öneki kellemes ha az Ö Gyermekei ünnepi Ruhákba vannak felöltözve. Csak ha mi Büszke és a saját teljesítményszerüek vagyunk, nemengedjük meg az Újjáöltözetet. Azonban milyen alapon vagyunk mi még büszkék? Milyen teljesítményt hozhatok én elö, hogy Isten erre azt mondja: Ez aztán egy Nagy Ember!?? Nem, én inkább a Kegyelem, Könyörületesség és Irgalomra alapozok, melyet az Úr Jézus Krisztustól kapok, ingyen Kegyelemböl. Inkább akarok Ötölle felruháztatni, megtisztítatni, és felöltöztetni. Ez szép ha Ö az én gondomat viseli, a régi Sebet begyógyíja és az Ö Örömével betölt engem.

Köszönöm, Jézusom, TE oly nagyon szeretsz engem! Mindenröl Gondot viselsz. Köszönöm, a TE Irgalmad árán, vagyok én tiszta és a TE Könyörületességed árán vagyok megigazulva. Én ezt nemérdemeltem meg, hanem csakis magában a Kegyelem.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: