A nagy ünnepség

A menyegző ugyan kész,  … menjetek tehát a keresztutakra, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre.
Máté 22, 8k

Isten egy nagy ünnepségre készül, a fiának a menyegzőjére. Mindenkit meghívott, akik az Ő királyságában szolgálatot végeznek. De ők nem akarnak jönni, mert túl sok fontos dolguk van! Ezért kiküldte a szolgáit, hogy mindenkit hívjanak meg, akikkel találkoznak, jókat és gonoszokat, és a terem megtelt vendégekkel.
Mikor régi barátokkal újra találkozom, akkor nagyon örülünk. Egymás karjaiba fogjuk a másikat, és jól érezzük magunkat. De néha találkozik az ember egy régi baráttal, akivel szemben ez nem mutatkozik így meg. Ekkor jönnek az emlékek, a kudarcaim, és az ember arra gondol: vajon ennek a barátnak mi a véleménye rólam? Viszont Isten örömünnepén minden egyenes és egyértelmű: A barátom el tudja olvasni a gondolataimat: Már régen megbocsátottam neked. És csak örülök, hogy látlak. Igen, és a megkönnyebbülés nagy. És aztán jön egy másik, aki velem gonosz volt. És mielőtt még a bosszú gondolatai jöttek volna, megjelent a szívemben a szeretet vihara iránta, és megöleltem, és megbocsátottam neki. Azt mondtam, hogy nagyon örülök neki. Így van ez Isten birodalmában, a menyegzőn és most is: Egy örömteli harmóniában vagyunk egymással, amit az emberek nem tudnak szavakkal leírni. Túlcsorduló a szeretet, úgyhogy az ember nem is tehet más, csak örül a Jézusunk, Istenünk és minden szerettünk miatt. És az ujjongásnak nincsenek határai!
Isten előkészítette nekünk ezt a mennyei ünnepséget és meghívott minket. És nekünk mindenki mást is meg kell hívni. Ez a csodálatos!
A szolgái végig járják az országunkat, és mindenkit meghívnak. Egymással találkoznak, és örülnek nagyon, és Isten ott van közöttük. Az emberek vihara, ez a megnyitott diadalmenet mindig nagyobb lesz, az öröm utat tör, és az ünnepély elkezdődik. És a népünk felébred. Mindenki meg lesz hívva, a jók és a gonoszok egyaránt. De néhányan, akik kegyesnek, szentnek és méltóságteljesnek néznek ki, nem reagálnak. Így a kegyesek, a farizeusok és az írástudók nem akartak Jézusra hallgatni, de ma még több kegyes van, akiknek nincs kapcsolatuk Jézussal és nem hallják a meghívását. Hisz fontos elfoglaltságaik vannak. Ne hagyjuk magunkat tőlük visszatartani, inkább mindenkit vigyünk magunkkal, és legyünk az elsők, akik az ünnepségre megérkeznek. Isten vár ránk!

Köszönöm, Jézus, hogy a te ünnepségedre mehetek. Te nagyon örülsz nekem. Én nem tartozom ezekhez a kegyesekhez. De szeretlek téged, és örülök Neked! Te vagy a királyom, és nagy örömmel megyek a menyegződre.  

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: