Az Imádság – 2020.03.12

Az Isten Lélek, és akik imádják ŐT, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk.
János 4, 24

Oly sok az ember által motivált ima. Különösen saját magunkért és szeretteinkért imádkozunk. Imádkozunk az egészségért és a sikerért, a karrierért és a pénzért, mindenért, amire szükségünk van. Egyesek sok szavakat használnak, mintha megpróbálnák meggyőzni Istent. Néhányan azt mondják Istennek, hogy mily sok előnye van, ha válaszol az Imádságukra. Néhányan jó imákat gyűjtenek és ismételik azokat, mint rituálékat. Néhányan mint Automatát használják Istent: beillessztenek egy imát, és kihúzzák amit akarnak.
Mindez inkább a pogányságra emlékeztet. Ott az emberek jönnek az ő isteneikhez, amikor akarnak valamit. És kegyesen arra késztetik az isteneiket, hogy azok feláldozzanak és fellépjenek értük. Megidézik az isteneiket, hogy csináljanak, azt amit ők akarnak. Ezért cserélnek valamit, amit az isteneknek kínálnak. Mindez a varázslat, ahol akarunk valamit rávenni vagy megnyerni az istenektöl vagy a sorstol varázslatok, szertartások vagy a megfelelő szavak révén. Még hamis alázat által is: Uram, Te tudod, hogy kevésbé vagyok hasznos. Kérek tőled ezt vagy azt, ha az a Te akaratod is.
Mi, Keresztények, másképp imádkozhatunk. Nem jövünk Istenhez, mert mindig Vele vagyunk. Nem látogatjuk meg ŐT. – Ő mindig velünk van. Ő nem idegen számunkra, hanem Ő egy részünk. Ő az Atya és mi vagyunk az Ő Gyermekei. Nekünk Ő nem „Fenség“. Ezért beszélünk véletlenül, néha tévesen, de mindig a Szíveinkből. Néhányan a hangot túl bizalmasnak, barátságosnak találják. De mi azért, továbbra is tiszteljük a Mindenhatót.
Szívünket és motivációinkat Isten Lelke ellenőrzi, és azt kérdezzük, hogyan tudunk megfelelően imádkozni döntéseink, az Életünkért és más Emberekért. Az irigység vagy a kapzsiság soha nem szennyezheti be az imáinkat. Isten Szellemének vezetnie kell minket, imában is. Ő Gondot visel erről is. Célokat állít fel. Emberekre emlékeztet bennünket. Kiépíti a hitünket. Az imádságban érthetővé és személyessé teszi a Biblia Igazságait. Ő Jelen van, még a hallgatásban is. Ima közben formál bennünket. Isten Lelke nélkül imádkozásunk, nem lenne elismerhető, megértés nélküli lenne és Isten öröme nélkül.

Köszönöm URAM a TE Lelkedet! Amely mindent érthetővé tesz, és ezen keresztül hozzáférhetek a Mennyei Atyához. Köszönöm!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: