Fegyelem, Akarat Lélek – 2020.03.11

Az Úr pedig a Lélek, és ahol az Úr Lelke, ott a szabadság.
2. Korinthus 3, 17

Tegnap beszéltünk az önmegtartóztatásról és a fegyelemről az életben. Erőteljes akaratra van szükség ahhoz, hogy éljünk a Biblia szerint és hogy ne merüljünk el az élvezetben és a jólétben, vagy pedig függőségekbe kerüljünk.
De sokan egyáltalán nem rendelkeznek ilyen erős akarattal, csak engedik magukat, vagy mennek. Nem tudnak versenyezni függőségeikkel, vágyaikkal és stimulánsaikkal.
Az evangélium valójában ellentéte az ember saját erőfeszítéseinek, Isten kegyelméből, cselekedeteiből, felszabadulásából és üdvösségéből származik mindez.
Ez természetesen nem felel meg a Biblia kéréseinek, ha csak most engedjük ezt menni, és szabadon hagyjuk a vágyainkat.
Hol van a megoldás? Vas akarat, vagy menni engedünk mindent?
A Biblia, egy nagyon más javaslatot ajánl. Ez nem azt jelenti, hogy Istennek mindent meg kell tennie, vagy hogy az embernek egyedül kell tennie. Nincs középértéke sem Kompromisszuma, amint a Politikában sok ilyen van.
Teljesen világos útja van:
Ő azt akarja, hogy „szellemi-határozottak“ legyünk, és ne uraljuk mi a lelkünket. Isten Lelke megvalósítja a bennünk lévő akaratát, ha mi ezt akarjuk.
Ilyen módon sok keresztény megszabadul a függőségtől, mihelyt teljes mértékben átadják magukat az ÚR Jézusnak. De nem mind; – néhánynak évekig kell harcolnia. És mégis nem 2. osztályú keresztények, kudarcok, szinte hitetlenek, bűnösök vagy ilyesmi. Istennek, egyszerűen csak más útjai vannak, ennyi.
Azt akarja, hogy teljes mértékben behozzuk életünkben az Ő Szellemét, hogy működjön bennünk. És ehhez szüksége van. Minél nagyobb szükség van, annál inkább keressük az Ő segítségét és jelenlétét.
Minél közelebb állunk az ÚR Jézussal való közösségben, annál kevesebb az érzelmek és vágyak uralma. Amíg az ember fokozatosan megszabadul mindentől, ami zavart okozott. Nem mindig működik 5 perc alatt, alkalmakként egy életen át tart. De Isten türelmes velünk szemben. A velünk való élő közösség annyira fontos Neki! Szereti ha szorosan mi hozzá kapcsolódunk. És szereti, ha mindenkor, az állandó megbocsátást használatba vesszük.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy Neked, jó gondolataid és terveidvannak számomra. Ha TE énbennem elkezdted a jó munkát, akkor TE azt el is végzed. Köszönöm, hogy én ebben megbízhatok. TE munkálkodsz énbennem és valódi szabadságot teremtesz. Köszönöm!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: