Az Ember Akarata – 2020.02.28

Monda pedig az Úr: ( Kainnak) Mit cselekedtél? A te atyádfiának vére kiált én hozzám a földrõl.
1. Mózes 4, 10

Kain annyira irigy volt Ábelre, hogy megölte. Isten előre figyelmeztette őt, de nem hallotta. Miért nem avatkozott be Isten és miért nem védte meg Ábelt? Miért engedte meg, hogy Kain azt tegye amit akar, s ez pedig megölte Ábelt?
Ezek nagy rejtvények számunkra. Miért? Isten hatalmas arra, hogy megakadályozza Kaint! De mégis megengedi. Látja, hogy kész a terv és elindul, figyelmezteti Kaint, és mégis megtörténik.
Sok Házasság szétbomlik manapság. Imádkoznak és imádkoznak, hogy a Férj / Feleség visszatérjen. De semmi sem történik. Isten talán süket?
Vannak gyerekek akik , csak ostobaságot csinálnak. És minél nagyobbak lesznek annál nagyobb az ostobaságuk. Miért nem hallja Isten a szülők imáit?
Olyan sok választ láttunk az Imádságokra, oly sok csodát; – de Isten néha úgy tűnik, hogy teljesen süket. Nem látja, hogy mennyire gyötröm magam?
A lényeg az, hogy nem tudjuk más emberekre rákényszeríteni a mi akaratunkat, még az imádság által sem. Ez a mágia és a varázslás határain áll, mert más emberekkel szemben erőszakot akarunk megnyerni, és vannak ráolvasások is. Néhány keresztény imája hasonlónak tűnik. De Isten nem akarja, hogy az imádságon keresztül más emberekre kényszerítsük akaratunkat. Az Ő Parancsa: Minden Ember szabad. Tehát megengedte Ádámnak és Évának, hogy egyenek a tiltott gyümölcsből, noha ez fájt Neki. Engedte, hogy Káin megölje Ábelt. Megengedte az egyiptomiaknak, hogy rabszolgává tegyék és verjék az izraelitákat. Megengedte, hogy Jézust megöljék a kereszten. Jóváhagyta a gázkamrákat Hitler ideje alatt. Jóváhagyta Kína, Észak-Korea, Perzsia és Szíria rezsimét, bár üldözik, kínozzák és megölik a Keresztényeket.
Ő nem érzéstelen, éppúgy érzi magát, mint bármelyik Apa, akinek a gyermekét kínozzák. És mégis hagyja a kínzók akaratát; de Ő, az Ő gyermekével van, mint Istvánnal. Nincs jogunk megváltoztatni Isten gondolatait imáinkkal és képleteinkkel, rítusokkal, böjtöléssel és varázslatokkal.
De tudnunk kell: Ő hallja az imát. Gondja van a gonosztevőre is. Kegyelme aktívvá válik, és csodákat képes végrehajtani. De mindig figyelembe veszi az ember döntéseit.

Köszönöm, ÚR Jézusom! Veled minden bánatban biztonságban vagyok. Igen, az emberek gonoszul cselekedtek velem, de TE mindent kiegészítettél. A TE vigasztalásod felfrissíti a Lelkem. Megbocsáthatok és imádkozhatok az ellenem vétkezőért. Többé nem kell az emberi igazságosság. A TE Szereteted elég nekem, sőt több mint elég. Köszönöm, hogy TE soha nem hagysz el engem!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: