Az ÚR Dicsősége – 2020.02.15

Az az Úr dicsõsége betölté a házat, Annyira, hogy még a papok sem mehettek be az Úr házába. …
2 krónikák 7: 1f.

És mikor Salamon elvégezte a könyörgést, tûz szálla le az égbõl, és megemészté az egészen égõáldozatot és a véres áldozatot, és az Úr dicsõsége betölté a házat, Annyira, hogy még a papok sem mehettek be az Úr házába; mert az Úr dicsõsége betölté az Úr házát.  
Salamon építette a Templomot, egy csodálatos Templomot. Az egész Nép összejött, a Templom megnyitására. Salamon beszédet mondott, amelyben megköszönt mindent az ÚRNAK, és felszentelte magát és a népet az ÚRNAK. És Isten válasza: Tűzet küldött az égből, amely felégette az áldozatot, és Ő Maga pedig, betöltötte a Templomot, hogy senki sem jöhetett többé be.
Isten jelenléte annyira hatalmas volt, hogy senki sem merte és senki sem volt erõs arra, hogy az ÚRHOZ közeledjen. Van néhány jelentés a Bibliában arról, hogy valaki Isten jelenlétében a földre esik, és nincs ereje. De ez nem kényelmetlen, ez a Vele való egységet jelentette. Ebben a ,,tehetetlenségben“ beszél az ÚR, és kedvességgel, kegyelemmel, szeretettel borítja be az embert. Ez nagyon kellemes, és ez az Istennel való találkozás rendkívül erősíti a mi hitünket.
Ma, ez a Templom az ÚR Jézus Krisztus Gyülekezeti Temploma, azok az emberek által, akik szeretik ŐT. Ott található meg az ÚR. Az áldozatok a dicséretek, amelyet ők hoznak, és amelyet Ő örömmel elfogad. A tűz a Szentlélek, amely a Hívőkön telepedik le. Ők betelnek az Ő Dicsőségével.
Természetesen számos olyan gyülekezetet is ismerek, ahol ez az Isteni dicséret nagyon „kötelező“ vagy éppen olyan, mint egy rituálé, vagy ahol a dicsérettel együtt boldogan énekelnek, akárcsak más vidám népdalok szerint. De én az ÚR Jézus Krisztus Templomáról szólok és az Ő szeretett Menyasszonyáról a Gyülekezetről. Ez az Isten jelenlétének vágya nagyon erős, és ez is Isten válasza is. Csodálatos pihenni, énekelni, ünnepelni, nevetni és átadni magunkat az ÚRNAK. Ő Méltó erre! Ő azt akarja, hogy megtalálható legyen!

Köszönöm ÚR Jézusom, TE oly csodálatos vagy! Amikor Rád tekintek, gyakran hiányoznak a szavak. Olyan hatalmas vagy, olyan szeretett teljes, oly csodálatos, oly ….. Ó, URAM én Szeretlek és a TE Jelenlétedet!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: