Szép és takaros

Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is.
Máté 6, 28-29.

Jézus nem szeretné, ha minket aggódás és bánat töltene el. De azt sem szeretné, ha a ruházatunk felől kellene aggódnunk, sem hogy csak a kinézetünkre figyelnénk. Isten gondoskodik arról, hogy felesleges nyugtalanságot és töprengést ezek a dolgok ne okozzanak.
Megtörténik-e, hogy nem kelek fel a székből, nem mosom meg a fogaimat és nem borotválkozom? Ilyen napok után nem részesítené előnyben senki a jelenlétemet, hetek után már a gyerekeim sem ismernének meg, sőt az emberek nagy ívben elkerülnének, úgy bűzlenék.
Ezeket a gondozatlanság-dolgokat rosszul értelmeztek egy időben. Vagy Isten azt akarná, hogy lecsúszott kinézetű és bűzlő legyek?
Isten úgy szeretne minket öltöztetni, ahogy Salamon király öltözött. De a besegítésünkre van szüksége. Emiatt zuhanyozunk, fogat mosunk, tisztán öltözködünk és rendbe rakjuk magunkat. Szeretnénk ezt az Ő tiszteletére tenni, és nem a gúny tárgyává válni.
Neki sem mindegy, hogy hogy nézünk ki. Szeretné, hogy királyi gyermeki küllemünk legyen.
Emlékszem egy osztálytársamra az iskolából. Elég régimódian öltözködött, és nem is volt csinos. Csak úgy neveztük őt: a vénkisasszony. Ekkor szerelmes lett egy fiúba. És új nadrágokat, pólókat vásárolt, elment fodrászhoz és meg tanulta sminkelni magát. Néhány hét múlva mindenki megfordult utána, annyira széppé vált.
Néhány hete egy fiatal nőt láttam a színpadon amint egy amerikainak fordított. Azt gondoltam, hogy az előző századból való, olyan régiesek voltak a ruhái. Egy jó, felfrissítő prédikáció, egy fiatal nő, de mégsem csinosítja ki magát… Valahogy ez nem helyes, nem az Ő tiszteletére van.
Néhány hívő nőről meglehet mondani a hajviselet alapján, hogy kicsoda. Néha még azt is meglehet mondani, hogy milyen gyülekezetből jött. Jézus vajon ezt helyesnek találja?
Jézus azt szeretné, hogy tiszták és gondosak legyünk, és szépen öltözködünk. Szeretné, ha tetszőnek találtatnánk, hogy mások is csinosnak lássanak minket. Nem leli tetszését az önsanyargató aszkézisben és az öreg ruhákban. Büszke akar lenni arra, ahogy kinézünk.

Köszönöm, Jézus, hogy te aggódsz értünk! Mi szeretnénk Neked tetszeni! Emiatt ápoljuk magunkat, időben lefekszünk és egészségesen táplálkozunk. Előtted akarunk szépek és takarosak lenni, hogy büszke lehess ránk! 

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: