Az ÚRNAK Áldása – 2020.02.05

Áldott az a férfi, a ki az Úrban bízik, és a kinek bizodalma az Úr;
Jeremiás 17, 7

 Ezt mondja az Úr: Átkozott az a férfi, a ki emberben bízik és testbe helyezi erejét, az Úrtól pedig eltávozott az õ szíve! Mert olyanná lesz, mint a hangafa a pusztában, és nem látja, hogy jó következik, hanem szárazságban lakik a sivatagban, a sovány és lakhatatlan földön. Áldott az a férfi, a ki az Úrban bízik, és a kinek bizodalma az ÚR; Mert olyanná lesz, mint a víz mellé ültetett fa, a mely a folyó felé bocsátja gyökereit, és nem fél, ha hõség következik és a levele zöld marad; és a száraz esztendõben nem retteg, sem a gyümölcsözéstõl meg nem szûnik.(5–8. V.)
Az ember választhat: Isten vagy valaki más. Kiben akar bízni? A gonoszok átka szörnyű. Isten emberének áldása végtelen. Istennek áldásai és átkai vannak erős Kezében.
Egyesek úgy gondolják, hogy mivel Isten nem mindig avatkozik be és nem büntet azonnal, mindent megtehetnek, amit csak akarnak; – Úgy tűnik, hogy a szabad bolondság, megvan adva a gonoszoknak. De senki sem akar velük cserélni, mert a Szívük üres. Nem számít, mennyire látszólag boldogan élnek és szórakoznak, éjjel magukban vannak, és amikor jönnek a Katasztrófák nincs megmentésük.
Az ÚRNAK áldottai, viszont látszólag tehetetlenek, és gyakran gúnyolódnak velük. Meghazudhatod és csalhatod, akár meg is lophatod és túlzott gonoszul járhatsz el vele. És mégis Isten áldása van az életében. Ő mellette áll, és kárpótol minden, esetleges károkat. Isten Békessége a Szívében végtelen összeget ér; – és ez egy nem elrabolható valami tőlünk. Isten öröme a Szívben; – ki utánozhatja ezt? Isten jelenlétének kitöltése, közelségének érzése, boldogság Vele lenni; – Ki másnak van meg ez?
Isten nem egy buta valaki. Ő nagyon is gondoskodik az Ő Népéről. Minden körülmények között, Jó Kezekben vagyunk.
De az Isten tagadónak rosz a sorsa; – senki nem vigasztalja meg őket a nyomorúság idején. Még akkor is, ha ma énekel, holnap már vége lehet. Ne legyünk soha kétségben ami az Istennek hosszú Türelmét illeti. Ő egy Igazságos Bíró.

Köszönöm ÚR Jézusom, TE megmentettél engem az én istentelen életemből. És most, közösségem lehet Veled, beszélni tudok Veled és érezhetem a TE Szeretetedet. Veled mindig biztonságban vagyok. Köszönöm, hogy kiszabadítottál az istentelen, céltalan, értelmetlen életemből. Köszönöm!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: