Téves Megfontolás

Ezt látván Péter, monda Jézusnak: Uram, ez pedig mint lészen?
Monda néki Jézus: Ha akarom, hogy ő megmaradjon, a míg eljövök, mi közöd hozzá? Te kövess engem!

János 21, 20 – 22  

Péter aggódott Jánosért. Jézus azonban keményen megintette öt: Mi közöd hozzá? Rendszerint az helyes ha egymásért gondoskodunk, imádkozunk. Miért oly szigorú Jézus most? Az Uralkodókról volt a Kérdés. Kíé a meghatározás? Éspedig az Úr Ömaga és nem Péter. Mi emberek, Elöírásokat szoktunk Istennek avagy Javaslatokat feltenni, hogy például mit cselekedjen a másik Emberrel. De Jézus az Úr Péter felett s szintén János felett is. Ö határoz, és ezért a téves gondviseléseket elhagyhatjuk. Nem kel úgy Imádkozzunk, mintha Isten elfeledkezet volna a Testvérröl és mi nekünk Eszébe kel juttasuk. Isten Ö Maga a Felelös a Testvérért, – és az Úrnak türelme van vele, Ö szereti, Ö felvigyáz rá, Ö halad az Úton Övele. Amenyiben mi a Testvérnél bünt fedezünk fel vagy különbözö Nehézségeket, vagy Tudatlanságot, mit teszünk mi ilyenkor? Megkel tudja ezt az egész Világ? Nekünk Jézust kel tudatnunk? Mi csendben kel Imádkozzunk a Testvérért és a legjobbakat kívánnunk neki, amit Isten megadhat neki. De mi nem ítélkezhetünk, elítélnünk, Istennek nem Ajánlatokat feltenni, Istent nem sürgetni, valami a magunk elgondolása szerint cselekednünk. Mi nekünk követnünk kel Jézust, ez a mi tennivalónk. De van az úgy hogy a másik érdekéért gyakran kompromisszumokkal járunk el. Jézusnak gondja van a Társunkra, ha öneki hátránya van az én eljárásaim miatt s ö kel szenvedjen érte. Nekünk csak arra kel gondot viseljünk, hogy Jézust mindenekben kövessük. A szeretet Feleség, a Gyermekek, a Barátok és Kolegák miatt és gyakran a Gyülekezet miatt, nem azt tesszük, amit az Úr Jézus Krisztus kíván töllünk. ( Néha a gond csak tova van toszítva; a Valóság tetszik nakünk egész jól, hogy Jézust ezen a ponton ne kövessük teljesen ). Adjuk át mi ezeket az embereket Jézusnak, egészében az Ö Kezében, és haggyuk Öt gondot viselni. Kövessük mi Öt inkább. E Pontnál is a Bizalom a Jó Pásztorhoz van; – Ö nem az hogy készakarva gyötör, hogy az amúgyis nehéz Életet még nehezebbé tegye. Ha a mi Gondoskodásunkat védelmezzük, hanyagoljuk, ha mi azt mondjuk: Nincs idöm Hozzád! Az Urat kel szolgáljam …. Nem, az Urat szolgálni nem így van. Ö nem szabadít fel benünket a Gondviseléstöl,amit Ö kiszabott számunkra.  
Köszönöm Jézus, Te szabaddá teszel! Igen és akarlak és tudlak követni Téged, mert Te Jóakaróm vagy és másoknak is. Én tudom hogy ök a Te erös Kezedben vannak. Rád akarok tekinteni, és tenni valamit amit Te hejesnek találsz. Én akarom hogy az én Gondviselésemért, Kompromisszumok a Hitemben ne legyenek. A Te védö Kezed felettem van, ebben biztos vagyok, nyugodt és boldog!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: