Máté 17, 4

„Péter így szólt Jézushoz: Uram, olyan jó itt lenni! Ha akarod, készítek ide három sátrat”.
Máté 17, 4

Jézus épp egy hegyre tartott Péterrel, Jánossal és Jakabbal. Aztán az Úr odafent teljesen megváltozott: arca tündökölt, mint a Nap, ruhája pedig úgy csillogott, akár a vakító fényesség. A csodához Illés és Mózes megjelenése is párosult, akik Jézussal beszélgettek.
Ebben a nagy dicsőségben nem is tudta Péter, hogy mit mondjon. Az egészet csodálatosnak, káprázatosnak találta. Mi több – felülmúlhatatlannak! Ő egyszerűen csak ott maradt volna örökre. Ezután maga az Atya szólt hozzájuk, és a három tanítvány rémületében arcra esett. Jézus ekkor megérintette őket, ők viszont felnézve már csak egyedül Őt látták. Minden ugyanolyan normális volt, mint amilyennek tulajdonképpen lennie kellett volna. Ezt követően elindultak le a hegyről, hogy újra végezzék a mindennapi tevékenységüket.
A legtöbb keresztyénnek legalább egy, vagy akár több dicsőséges találkozása is van az Istennel. Annyira lenyűgöző, hogy ezt az ember nem felejtheti el. Mindenki szeretné ezeket a találkozásokat, ezeket a magasztos pillanatokat összegyűjteni és megörökíteni, hogy ez az állapot soha véget ne érjen. De sajnos vissza kell ereszkedni a földre, ahogyan a tanítványoknak is le kellett jönni a hegyről és a mindennapi egyformaságban megmaradni a kapott szentségben.
Vannak keresztyénen, akik a hegyen szeretnének maradni, a megdicsőült boldogságban elfelejtve a mindennapok nehézségét. Ezek a feljebbvaló pillanatok mércévé válnak, és minden más számukra már nem nagy jelentőségű. Kipróbálnak minden trükköt és lehetőséget, hogy erre a magasztos, örömteli állapotra újra eljussanak. Istentiszteletre járnak, böjtölnek, imádkoznak, és naponta olvassák a Bibliát. Majdnem hogy az Urat is kényszeríteni szeretnék, hogy mindig a hegyen maradhassanak, örökös dicsőségben.
Azonban Jézus lejött a hegyről, vissza az „átlagos” életbe. És ugyanígy nekünk is muszáj a mi saját „átlagos” életünkbe visszacsöppenni. Odafent eldönthetjük, hogy mi Jézust szeretjük, vagy inkább az elképzelt, kényelmes „sátrunkat”. A megdicsőült szenteknek már más. Ők már nem a mindennapi munkájukat végzik. Világuk könnyeddé vált, míg a testvéreké még igával terhelt. Gyönyörűséges igával.
Hitünk minősége a mindennapokban mérhető meg – ha akkor is Jézust követjük, amikor nem szánk íze szerint való a munka, amit ránk bízott. Mikor úgy szeretjük Őt, hogy a betegeket meglátogatjuk. Hogy még a bebörtönözöttekhez és alkoholtól szenvedőkhöz is szeretettel és kedvességgel fordulunk. Olyan sok az, amit az Úr Jézus tőlünk elvár. Mi lehetünk az Ő karjai itt a Földön, és nem mások! Karok, amik felemelnek, betakarnak, átölelnek, segítenek, adnak és vigasztalnak. Készek vagyunk-e?  Szeretjük-e Őt annyira, hogy lejöjjünk a megdicsőülés hegyéről?

Drága Jézus, annyira jó Veled együtt lenni! De nem maradhatok itt örökké… Igen, megértem, hogy rám itt a Földön van szükség. Szeretlek Téged, és a Te cselekedeteidet szeretném tenni. A jótékony cselekedeteidet. Mindegy, hogy mosogatnom kell, autót vezetnem, vagy füvet nyírnom… én ezeket is a Te tiszteletedre teszem. A Te jóságodat szeretném az emberek közé elhozni! Köszönöm, hogy mindig mellettem voltál, és eddig is megsegítettél! 

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: