Szabadság vagy Hagyomány?

Vedd a te fiadat, ama te egyetlenegyedet, a kit szeretsz, Izsákot, és menj el Mórijának földére, és áldozd meg ott égő áldozatul
1 Mózes 22, 2

Óh, ez egy kemény Beszéd volt Istentöl Ábrahámnak! Száz Évig várt arra hogy Fia legyen s most Isten visszakéri töle az eggyetlent kit Ö nagyon Szeretett. Milyen kemény harc lehetett most öbenne! Bizonnyára nem is aludt éjszaka hanem Istennel vetödött. Mégis Isten kérhetetlen volt. Ö megmaradt az Ö Parancsával.
Akkoriban megszokott volt hogy a legkedvesebbet kelett feláldozni a Bálvány Isteneknek. A Bálványok kérlelhetetlenek voltak. Ök kitartottak az ö kérésükkel. A Gyerekek feláldozása Napiprogram volt.
Ezzel a Tudattal indult el Ábrahám, Fiával, Izsákkal.
De Isten az utolsó pillanatban felkiáltott: Stop! – És egy Kost teremtett Ö elö, Áldozatul. Eképpen oldotta meg Isten a Szükséget.
Ö nem azért tette ezt hogy Ábrahámot megkísértse. Ö tudta biztosan az Ö állapotát. De Ö nemakarta, azt hogy ez a gyilkos hagyomány tovább megmaradjon. Ábrahám volt az eggyetlen, abban hogy ezt a Gyermekfeláldozást megszakíthatta, mert ö bízott teljesen Istenben.
Sok hagyományos Eljárások vannak, amik nemminden esetben Istennek akaratából származnak. Istennek nincsen ezekre szüksége, hogy az Ö Népe ezek által további rabságban maradjanak. Ezek halott Törvények, nincsen szükségünk rá.
Akkoriban amikor az Úr Jézus e Földön járt, Lábbal taposta ezeket hogy az ezeknek ellentéte érvényesüljön. Ö egy Borzalom volt az akkori Jámbor Vallásosok számára. Ezek nagyevönek, iszákosnak tarották Öt és egykalap alá tették az akkori Paráznákkal. Ezért Ö megszakított minden halott Hagyományt és Istennek Szeretetét, Könyörületességét, Örömét és Szabadságát hozta be!
Mi mindég önvizsgálatot kel tegyünk, és hagyni kel magunkat hogy Isten is vizsgáljon, aképpen amint ezt Ábrahám tette, ha estleg mi Halott hagyományban vagyunk, vagy Jézussal.
Jézus az Életet akarja. Ö nemakar Törvényeskedést, az Örömnek, a Szabadságnak, Könyörületességnek és a z Irgalomnak Határt szabni. Mindent megtett Ö, hogy az Ö Gyermekei mindenkor Örvendjenek ezért.

Köszönöm Jézusom hogy Te szabaddá teszel! Te Ábrahámot az ö téves értelméböl felszabadítottad és azt akarod hogy mi is Szabaddá legyünk minden Korlátozástól. Kérlek törd fel bennem is azokat a helyeket ahol téves Törvényeskedés és Hagyomány van, és fordítsad az én Tekintetemet Temagadra!Kérlek állíts be engem a Szabadságra!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: