Csakis Jézus – 2020.01.18

Boldogok a lelki szegények:
mert övék a mennyeknek országa.
Boldogok, a kik sírnak:
mert õk megvígasztaltatnak.
Boldogok a szelídek:
mert õk örökségül bírják a földet.
Boldogok, a kik éhezik
és szomjúhozzák az igazságot:
mert õk megelégíttetnek.
Boldogok, az irgalmasok:
mert õk irgalmasságot nyernek.
Boldogok, a kiknek szívök tiszta:
mert õk az Istent meglátják.
Boldogok a békességre igyekezõk:
mert õk az Isten fiainak mondatnak.
Boldogok, a kik háborúságot szenvednek
az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.
Máté 5, 3-10

Kire vonatkozik ez a leírás? Igen, az ÚR Jézus Krisztusra és csakis Jézusra! Én csak egy nagyon keveset tudok ezekből betölteni, de Ő mindent, Ő személyesen! Az ÚR Jézus, a mi Hitünk központja, az Életünk központja, a Szeretet központja, az egész Univerzum, az ÚR Jézus Krisztus körül forog.
Ő Szegénnyé lett Isten előtt, mert elhagyta a Mennyet, és minden Ő Istenségét, csak azért, hogy ember legyen és a mi életünket élje. Magában semmit sem cselekedett. Mindig kapcsolatban volt az Atyával és megkérdezte, hogy mit tegyen. Isten azt cselekszi, amit Jézus kimondott.
Szomorú volt. Igen, tele szomorúsággal, Jeruzsálem és az egész Ország felett. Mert látta, hogy hol végződnek az embereknek sorsa, ha nem hajtanak térdet idejében. Ha nem fogadják el ŐT, ha a saját útjukon haladnak ….. Látta, hogy szörnyű lesz. Teljes Szeretettel sírt az elveszettek felett.
Nem ellenkezett még a Kereszten sem, hogy megszabaduljon. Csak az ellenség ellen alkalmazott erőt. De még csak a kisujját sem emelte fel mi emberek ellen, hogy megítéljen minket vagy büntessen minket. Ő Szelíd, Türelmes, Irgalmas és Együttérző.

Ó, uram! TE oly szelíd, oly türelmes, irgalmas vagy, annyira tele örömmel és szomorúsággal – Amilyen nagy vagy, olyan átfogó, oly átható! Én Imádlak URAM, mert te vagy az, aki oly nagyon szeretsz engem!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: