Isten Türelmes – 2020.01.13

De te bûnbocsánatnak Istene vagy, könyörülõ és irgalmas, hosszútûrõ és nagy kegyelmességû, és el nem hagytad õket.
Nehémiás 9, 17

A régi izraeliták kicsit ostobák voltak. Isten megszabadította őket Egyiptom rabszolgaságától és nagy csodákat végzett nekik. De mégis, vágyakozva gondolkodtak vissza! A gyenge levesre gondolták, amely most a legjobb gulyásnak tűnt; a kemény szalmaágyakra gondoltak, amelyek lágy négylábú ágyaknak tűntek. Elfelejtették az őrök veréseket, éhséget, hőséget és igazságtalanságokat … Egyiptom csábította őket vissza!! Erősen zúgolódtakMózes és Isten ellen, mintha Isten a sivatagba vezette volna őket hogy ott, éhen szomjan haljanak meg.
De Isten türelmesen látta ezt a buta, makacs Népet. Ő oly sok munkát végzett, hogy megszabadítsa őket a rabszolgaságból! Folyamatosan megbocsájtott nekik. Még akkor is, amikor egy aranyistent készítettek és azt imádták. Türelmes és engedékeny volt. Kegyelmes és irgalmas volt. Minden reggel kenyeret adott az égből. Hagyta, hogy Víz folyjon a Sziklából. A táborban Fürjállományokat (valami finomság!) hullatott az Égből. A Lábbeli el nem romlott a sivatagi vándorlás negyven éve alatt, és a ruhák sem szakadtak el. Igen, Isten még ilyen apró dolgokról is gondoskodott! Tényleg mindent biztosított számukra, és nekik csak hálásaknak kellett volna lenniök. De nekik ez a daccos fejük volt: nem akarom! Vissza akarok menni Egyiptomba!! Milyen szép rabszolgaság volt ott!!! Itt Csak homok van, szörnyen unalmas és puszta.
Milyen jó, hogy Isten néha nem vesz komolyan minket. Mert gyakran visszatekintünk és gondolunk a régi Időkre. Sokszor nem látjuk Isten munkáját és csodáit az életünkben. Néha vakok, makacsok és buta emberek vagyunk. Néha, oly szörnyű velünk!!
De mégis, Isten ígérete ránk vonatkozik: Ő az Isten, aki megbocsát.  Ő Kegyelmes és irgalmas, és soha nem hagy el minket. Türelmes velünk. Nem hagy minket a sorsunkra. Reménye van velünk!!!

Köszönöm, ÚR Jézus Krisztus, a TE türelmedet! Bocsáss meg, ha buták és makacsok vagyunk, és csak állandóan visszatekintünk. Neked reményed van velünk, csodálatos jelent és jövőt látsz nekünk! Igen, URAM, újra szeretnék Tereád és előre tekinteni! Mert TE jelen vagy!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: